Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cu cât a crescut bugetul lui U-BT Cluj-Napoca înaintea sezonului 2022-2023

Cu cât a crescut bugetul lui U-BT Cluj-Napoca înaintea sezonului 2022-2023

U-BT Cluj-Napoca se pregătește pentru noul sezon, unul în care va evolua în grupele EuroCup. Reuniunea lotului va avea loc în 15 august iar, până în acest moment al presezonului, alb-negrii le-au prelungit contractele lui Patrick Richard, Andrija Stipanovic, Nandor Kuti și Stefan Bircevic și i-au transferat pe Eduard Roschnafsky și pe Emanuel Cățe.

Fanii clujeni sunt nerăbdători să afle cum se va contura echipa lui Mihai Silvășan și unul din subiectele fierbinți ale verii este legat de echipa la care va juca Elijah Stewart. În cadrul podcastului 100% ”U”, Branko Cuic, directorul sportiv executiv al ardelenilor, a vorbit despre baschetbalistul american și despre situația lui.

Să fiu sincer, Stew a fost unul dintre cei mai ieftini jucători anul trecut. L-am adus ultimul în lot, să zicem, cu banii care au rămas. A făcut atât individual, cât și la nivel de echipă un sezon foarte, foarte bun. E un jucător foarte talentat și atractiv. Noi chiar am vorbit, vom fi cei mai fericiți dacă el prinde contract în NBA. Asta înseamnă că a ajuns direct de la U-Banca Transilvania în NBA. Au existat discuții atât cu el, cât și cu agentul lui, el e foarte mulțumit de Cluj, de organizația noastră, de felul cum a jucat și de tot. Dar și noi suntem realiști. Cu banii cu care a jucat, bineînțeles, nu se mai poate întoarce. Va fi o creștere mare la el. Însă, cum am spus, și pentru el personal, și pentru noi ca organizație, ar fi o mare bucurie ca el să prindă un loc în NBA.

Așadar, Cuic dă de înțeles că o întoarcere a lui Stew la Cluj e complicată și puțin probabilă în acest moment, asta în ciuda faptului că bugetul clubului a crescut cu aproximativ 10%.

„În principiu, multă lume în zilele noastre vorbește de bugete. Pentru mine, personal, care sunt crescut în Serbia, într-o familie modestă, întotdeauna mi se părea deplasat să vorbesc de bugete. Până la urmă, bugetul pe hârtie niciodată nu joacă. Bugetul anul acesta depinde și de performanța pe care o atingem. La începutul sezonului vom avea o subvenție, fiecare echipă primește de la EuroCup, care reglează puțin bugetul. În principiu, va fi cu 10% mai mare decât anul trecut. În România, noi am avut buget mai mare, poate, decât alte echipe, dar câteodată nu am reușit să facem performanță. Anul trecut, în BCL, noi eram jos în comparație cu alte echipe și am făcut performanță. Anul acesta, în EuroCup, va fi la fel, vom avea buget mai mic decât celelalte formații. Dar, cum am spus, noi vorbim de bugetul pe hârtie, însă pe teren joacă altceva”, a declarat conducătorul lui U-BT, în cadrul aceluiași podcast.

Alte declarații ale lui Branko Cuic legat de alcătuirea echipei pentru următoarea stagiune pot fi găsite la următorul LINK.

*foto: Facebook – U-BT Cluj-Napoca

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    "Deci" hai să vorbim discuții
    Că nu bugetele joacă, asta știe oricine a apucat să învețe să citească și să înțeleagă un sport. Dacă era altfel, nu-și mai aveau rostul competițiile.
    Dacă creșterea bugetară este de doar 10% atunci pretențiile mele se reduc la o participare modestă în EuroCup ( maxim loc 8-9 în grupă) și loc 2-3 în campionat. Numai Primăria asigură vreo 200 mii euro ( parcă chiar mai mult). Cît să fi fost bugetul anul trecut ?

    cu 1 an în urmă (09.07.2022)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Mi-a scăpat degetul pe tasta send.
      Să continuăm.
      Din interiorul BT cineva îmi spunea de o cifră între 300 și 500 de mii în plus, încă nu este hotărît 100%. Alți sponsori nu sunt interesați ? Și nu în ultimul rînd, parcă regula EuroCup spune ceva de 2,5 milioane buget garantat. Cum spuneam "deci" prea multă modestie la Branko. Cred că este deja pregătit să intre în politică :) Înțeleg și faptul că lumea este nerăbdătoare să afle cît mai multe amănunte, dar se știe că transparența este o noțiune necunoscută prin partea asta de Europa, așa că avem îngăduință. Sunt convins că ceva a crescut cu 10% , că nu vorbește măscări, dar în niciun caz bugetul total.
      Altfel totuși sper ca obiectivele să fie : Campionatul și cel puțin loc 4 în grupă.
      HAIDE U !

      cu 1 an în urmă (09.07.2022)
    • Benjamin:


      Da, si mie mi s-a parut ca a dat un raspuns doar asa pt ca a fost intrebat si nu a putut evita complet. Daca e nevoie de min 2.5M buget pt eurocup, iar noi avem o crestere de doar 10%, asta presupune ca am avut undeva la min 2.3M sezonul trecut.
      Cu cei 230K categoric ca aduci un jucator bun, dar ma astept ca efortul financiar de a-l tine pe Petrica (contract pe 3 ani!!) A fost unul mare, iar Cate sigur nu e un jucator ieftin. Bircevic, Stipe, Silva ma astept sa fi avuta mariri avand in vedere performantele bune din sezonul precdent.Am mai castigat poate ceva din buyoutul lui Brown, dar sincer nu cred ca suma a fost una enorm de mare. In contextul asta ma intreb oare ce diferenta poate sa faca acel 10%?

      Avand in vedere ca declaratiile conducerii (atat de la anuntarea participarii in eurocup + alte interviuri) si ambitiile echipei, sincer tind sa cred ca acel procentaj de 10% e un pic mai mare.

      cu 1 an în urmă (09.07.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!