Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cum a ajuns Rashard Griffith să „urască” sărbătorile de iarnă din cauza lui Cristi Crăciun

Cum a ajuns Rashard Griffith să „urască” sărbătorile de iarnă din cauza lui Cristi Crăciun

Rashard Griffith este cu siguranță unul dintre cei mai buni jucători care au călcat vreodată pe parchet în Liga Națională de Baschet Masculin. Fost campion al Euroligii cu Kinder Bologna, Griffith a jucat ultimele trei sezoane din carieră la CSU Asesoft Ploiești.

Ionuț Georgescu, fost oficial al prahovenilor, a povestit în timpul comentariului live stream al partidei dintre Asesoft și Valencia, eveniment găzduit de baschet.ro, mai multe povești din perioada petrecută de uriașul pivot american în România.

Georgescu a povestit despre faptul că Griffith a făcut balet, motiv pentru care a avut o mobilitate excelentă, în ciuda masei sale impresionante. De asemenea, veteranul american reușea să scape de antrenamente, atunci când nu prea avea chef de ele, spunând „my body hurts (eng. „corpul meu mă doare”)”.

Totodată, fostul oficial al prahovenilor a povestit și o întâmplare amuzantă despre american: 

„Am o întâmplare legată de duelurile lui Cristian Crăciun de la Sibiu. Într-o noapte mi-a scris pe whatsapp că și-a umplut cada cu gheață și stă acolo de vreo o oră și ceva și că se gândește doar la meciurile cu Sibiul și la duelul cu Crăciun. Mi-a spus apoi <<Because of this guy, I hate Christmas>> (eng. „din cauza acestui om, urăsc Crăciunul”), a povestit Ionuț Georgescu.

Griffith a fost nominalizat printre cei mai buni zece jucători americani care nu a evoluat vreodată în NBA, fiind fost campion al Euroligii în 2001, campion al ligii din Italia și al Cupei în același sezon, de două ori campion al ligii din Turcia cu Tofaș Bursa (1999. 2000), dar și campion al ligii și cupei din Israel, în 1998, pentru Maccabi Tel Aviv.

El fusese draftat în 1995 de Milwaukee Bucks, cu opțiunea a 38-a, după trei sezoane în NCAA la Wisconsin. Potrivit spuselor lui Georgescu, Rashard a refuzat însă oferta celor de la Bucks,  venită la începutul sezonului 1998/1999, întrucât nu a fost mulțumit de suma de bani oferită. „I-au dat 1 milion de dolari, iar el câștiga deja mai mult în Europa”, ne-a spus managerul.

Griffith a sosit în România pe finalul carierei și a jucat timp de trei sezoane la Asesoft Ploiești, în perioada 2007-2010, timp în care a strâns tot atâtea trofee ale ligii naționale.

*foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!