Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cum a câștigat CSU Sibiu partida împotriva celor de la CSA Steaua

Eduard Popa

Eduard Popa
05.01.2019

steaua sibiu baschet

CSU Sibiu a câștigat la capătul unui meci de mare luptă pe terenul celor de la CSA Steaua, scor 75-71, în etapa a 13-a a LNBM, grupa valorică A.

Pentru steliști a fost meciul de totul sau nimic. Elevii lui Sasha Ocokoljic au dat tot ce au putut pe teren întrucât aveau nevoie de victorie pentru a mai spera la ultimul loc din top 6. Astfel, steliștii au fost foarte agresivi în apărare, iar acest lucru i-a scos din zona de confort pe elevii lui Dan Fleșeriu. Lucru recunoscut de tehnicianul sibian la sfârșitul meciului:

„Pentru Steaua poate că asta era ultima șansă să stea aproape de noi, să stea extrem de dur, și noi nu am răspuns”, a povestit Dan Fleșeriu, la interviul de la sfârșitul partidei.

De asemenea, am avut și un veritabil duel între „small ball” practicat de Steaua, care are jucători pe poziția 4 mai mobili și a avut dese ori pe teren formula Vlahovic-Vîrnă-Mandache, în timp ce Sibiul a jucat pe trei cu Moynea Pratt, un jucător care are o talie foarte bună și știe să bată și mingea și a avut o rotație sub panou foarte puternică, formată din Randal Falker, Isaiah Philmore și Chris Cooper.

De altfel, statistica meciului este grăitoare în acest sens:

- Steaua a avut 11 intercepții, față de 17 turnovers ale Sibiului. În schimb Sibiul a avut numai 5 intercepții, la cele 6 mingi pierdute de roș-albaștri.

- Aceste intercepții în plus le-au adus bucureștenilor 26 de puncte și 13 puncte pe contraatac. Sibiul a avut 8 puncte de pe urma greșelilor adversarilor și 12 puncte pe contraatac.

 - În schimb, raportul la faulturi este destul de echilibrat: gazdele au comis 24, oaspeții 23.

Cu toate acestea, talia și banca solidă a echipei i-au ajutat pe sibieni să câștige. Astfel:

-  44 de puncte in the paint pentru sibieni, în timp ce steliștii au marcat 32 de puncte din spațiul de trei  secunde

- 54 de recuperări pentru CSU Sibiu, 33 de recuperări pentru CSA Steaua, din care sibienii au avut 19 ofensive și gazdele 12

- din această bătălie a recuperărilor au rezultat 23 de seconds chance points pentru sibieni și 16 pentru Steaua

- Sibiul a câștigat și duelul băncilor, cu 28 de puncte contra 22.

Așadar, CSA Steaua a oferit o replică destul de bună liderului CSU Sibiu și, chiar dacă a ieșit și matematic din lupta pentru Top 6, dacă va juca la fel de bine cum a făcut-o contra echipelor puternice din LNBM în această Grupă Valorică A, e puțin probabil să rateze locurile de playoff.

*foto: facebook CSU Sibiu

4 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    CSU
    Cifrele nu mint, mă repet, cele 21 de recuperări in plus ne-au adus azi o victorie ușor nemeritată. Și au mai fost aruncările lui Tamulis care ne-au readus în meci, că Mo intrase iarăși într-un meci propriu și personal. Iar la final, experiența, luciditatea și rotația mai lungă și-au spus cuvântul.

    cu 5 ani în urmă (05.01.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Sibiu
    În momentul în care Sibiul este combatuta cu succes sub panou și nu poate / nu este lăsată sa se apere agresiv, eu zic ca dintr-o echipa bună devine una mediocra. Este impresionanta forță cu care domina în spațiul de 3 secunde. În același timp însă, cu atâtea recuperări în plus, mai ales ofensive si de care sa nu profiți hotărâtor, asta e o problema mare pt Fleseriu. Și apropo, cu scuze ca îmi permit, are un mod cel puțin ciudat de a cere time-out-uri.

    cu 5 ani în urmă (06.01.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @trancer
      Dacă te uiți la restul cifrelor din meciul ăsta și le compari cu mediile sezonului o să vezi că evoluția de aseară reprezintă o excepție. Vedem etapa viitoare, dar eu cred că nu putem face două meciuri ca ăsta la rând. Referitor la agresivitatea în apărare, nu prea am avut-o sezonul ăsta pentru că a mers bine atacul și când bagi 90 pe meci suntem greu de bătut. Iar dacă fluieri la o echipă multe faule, trebuie să fluieri și cealaltei, ori la ce rotație avem sezonul ăsta nu ne afectează atât de tare. Anii trecuți strategia adversarului era simplă, îl băgăm pe Cooper in faul trouble și i-am liniștit. Referitor la timeout-uri, cred că ai vrut să zici că e straniu modul în care Dan NU cere... Așa e el, are mai multă încredere în feeling-ul lui decât în principiul care spune că după o serie de 2-3 atacuri cu coș ale adversarului și fără la tine trebuie să oprești jocul. Dacă ai remarcat aseară, după singurul time-out cerut, exceptând ultimul minut, am făcut imediat turnover... Plus că nici nu a vrut să îi lase pe cei de la Steaua să respire aseară și până la urmă am câștigat și așa, mai neortodox...

      cu 5 ani în urmă (06.01.2019)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    Opinie
    În acest an Sibiul va lua campionatul. Dacă Clujul nu își i a repede un Point guard adevărat iar dacă Vlad nu își revine Sibiul va câștiga, dacă își va menține nivelul de joc.

    cu 5 ani în urmă (07.01.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!