Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cum arată clasamentul Ligii Naționale de Baschet Masculin, înaintea ultimelor partide din 2018

Eduard Popa

Eduard Popa
28.12.2018

clasament liga nationala baschet

Liga Națională de Baschet Masculin a suferit o întreagă reconfigurație înainte de startul sezonului 2018/2019. Astfel, în actuala stagiune a LNBM se vor desfășura trei runde: cea a grupelor valorice A, B și C, apoi grupele de „culori” de către 6 și apoi playoff-ul, respective meciurile pentru clasamentul final.

Înainte de ultima etapă din 2018 fiecare echipa din grupa valorică A a desfășurat 11 partide, în timp ce în celelalte urne s-au jucat și mai multe meciuri în avans. Cum situația din grupa valorică A este cea mai interesantă, cu trei etape înainte de finalul primei faze știm deja patru echipe care vor face parte din grupa pentru locurile 1-6 în faza a doua, așa-numita „grupă roșie”.

Acestea sunt CSU Sibiu, U-BT Cluj (ambele cu 9 victorii și 2 înfrângeri), CSM CSU Oradea și SCM U Craiova (ambele cu un palmares de 8-3). Interesant este că în runda a 12-a, cele patru echipe se vor întâlni între ele, cu Craiova găzduind Clujul și Sibiu primind vizita celor de la CSM CSU Oradea. 

  • CSU Sibiu: palmares 9 victorii - 2 înfrângeri: partide rămase cu CSM CSU Oradea (acasă), CSA Steaua (deplasare), U-BT Cluj (deplasare)
  • U-BT Cluj: palmares 9-2; mai are de jucat cu SCM U Craiova (d), CSM CSU Oradea (a), CSU Sibiu (a)
  • CSM CSU Oradea, palmares 8-3; mai are meciuri cu CSU Sibiu (d), U-BT Cluj (d), BCM U Pitești (a)
  • SCM U Craiova, palmares 8-3; va mai juca împotriva celor de la U-BT Cluj (a), BCM U Pitești (d), SCM Timișoara (a)

Pentru ultimele două locuri care asigură calificarea în „grupa roșie” se luptă cu șanse importante trei formații. BCM U Pitești are un mic avantaj, grație celor 4 victorii adunate până acum. Echipa lui Florin Nini va juca vineri, 28 decembrie, într-o deplasare importantă pe terenul lui Dinamo Știința, singura echipă fără victorie din urna valorică A. Apoi CSA Steaua și SCM Timișoara au amândouă probleme financiare și 3 victorii cu 8 înfrângeri. Cele două formații se vor întâlni sâmbătă, în Sala Regimentului de Gardă „Mihai Viteazu” din Capitală.

Interesant este că Dinamo Știința ar putea decide ultimele două calificate. Trupa lui Tudor Costescu va juca în ultimele trei meciuri cu toate cele trei echipe care se luptă pentru locurile 5-6. De asemenea, timișorenii au de jucat doar meciuri în deplasare.

  • BCM U Pitești: palmares 4-7; mai are de jucat cu Dinamo Știința (deplasare), SCM U Craiova (acasă), CSM CSU Oradea (deplasare)
  • SCM Timișoara: palmares 3-8; mai are de jucat cu CSA Steaua (d), Dinamo Știința (d), SCM U Craiova (d).
  • CSA Steaua: palmares 3-8; mai are de jucat cu Timișoara (a), CSU Sibiu (a), Dinamo Știința (d).

Așadar programul și situația în clasament par a fi de partea Piteștiului și a Stelei în această luptă în trei pentru ocuparea locurilor 5-6.

Echipele care termină pe locul 7-8 în grupa valorică A vor evolua în faza a doua „grupa galbenă”, care stabilește locurile 7-12, alături de cele mai bune trei echipe din grupă valorică B și primul loc din grupa valorică C.

Cele trei din grupa valorică B se știu deja: CSO Voluntari, CSM Mediaș și Athletic Constanța, în timp ce din C va veni fie CSM Mureș, fie CSM Phoenix CSU Galați.

Așadar, configurația „grupei galbene” (locurile 7-12) arată în acest moment în felul următor: locul 7 grupa valorică A (adică una dintre SCM Timișoara/CSA Steaua/BCM U Pitești), Dinamo Știința București, CSO Voluntari, CSM Mediaș, Athletic Constanța și CSM Mureș/CSM Phoenix Galați.

Celelalte echipe rămase, în speță Cuza Sport Brăila din Grupa valorică B și celelalte trupe din Grupa valorică C vor fi împărțite în „grupa albastră„ (locurile 13-18) și „grupa verde” (locurile 19-22).

La final, în ultima fază a competiției vor fi iarăși trei grupe de câte opt (în fapt, două grupe de opt și una de șase*?!), în care se va juca în sistem playoff. Primele 8 vor juca în serii de câte 5 pentru a stabili campioana, în timp ce în celelalte două grupe se va juca pentru stabilirea clasamentului final, în serii de câte 3 partide.

Așadar, ultima etapă din LNBM a anului 2018 va putea rezolva oferi mai multe răspunsuri cu privire la configurația viitoare a clasamentului final. 

*foto: Manases Sandor

8 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Erată
    Meciul dintre Sibiu și Cluj din ultima etapă se va disputa la Cluj. În tur, ambele echipe au convenit să inverseze locul de disputare.

    cu 5 ani în urmă (28.12.2018)
    • Eduard Popa:

      @gyke
      Multumesc. Am corectat!

      cu 5 ani în urmă (28.12.2018)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    grupa verde
    locurile 19-24 ca altfel nu mai ies 3 grupe de 8 echipe in playoff.

    Sistem super alambicat. A trebuit sa citesc numeroase articole si inclusiv pe acesta de doua ori ca sa inteleg cum se desfasoara. Intr-un final am reusit :)

    Main pointul este ca avem 4-5 echipe mai de doamne ajuta in campionat, restul pamant de flori. Tertipul asta cu superliga nu a adus nici un beneficiu de imagine echipelor sarace, ci doar a avut scopul sa mascheze faptul ca nu suntem in stare sa strangem 10 echipe in LNBM.

    Cat timp fotbalul va avea alocate ore intregi de dezbateri despre nimic iar la baschet nici macar nu avem o stire completa cu declaratia unui antrenor si a unu-doi jucatori de la fiecare echipa, in sportul asta nu va investi nimeni prea mult si nivelul va ramane asa cum e si acum. Doar in Cj, Oradea, SB, mai investesc si privatul si administratiile locale pentru ca isi fac branding la nivel local.

    cu 5 ani în urmă (28.12.2018)
    • Eduard Popa:

      @studentU
      Am scris locurile 19-22 pentru ca avem 22 de echipe...

      8 in grupa valorica A, 4 in grupa valorica B si 10 in grupa valorica C.

      Apropo, fun fact: sunt 4 in grupa valorica B pentru ca CSM Targu Mures si Phoenix Galati s-au desfiintat si reinfiintat cu alt nume si au trebuit sa inceapa din GVC :))) iar alte echipe care aveau dreptul sa joace acolo (Sighetu Marmatiei, CN Aurel Vlaicu si altii) nu au conditiile necesare pentru aceasta grupa valorica (gen sala de sport cu doua tabele si nu stiu cate locuri samd).

      Asadar, sa te parafrazez, nu am fost in stare sa strangem 24 de echipe pt un sistem de 3x8. :)

      cu 5 ani în urmă (28.12.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      m-a indus in eroare
      faptul ca in paragraful urmator scrii despre 3 grupe de cate 8 echipe. Deci acolo ar trebui corectat.

      Apoi, cum vor juca playoff in 6 cele din grupa verde? :)

      cu 5 ani în urmă (28.12.2018)
    • Eduard Popa:

      am completat
      Am facut o mica adaugire cu privire la sistemul in faza a doua si in faza a treia a Ligii Nationale.

      Probabil se va juca 1-6, 7-12, 13-18, 19-22 și 1-8, 9-16 și 17-22?!

      O sa cer lamuriri sa clarific si acest lucru.

      Multumesc de completari!

      cu 5 ani în urmă (28.12.2018)
    Raspunde
  • willy :

    O gaselnita FRB + managerii cluburilor din Grupa C si B
    O singura denumire Liga Nationala de Baschet ajuta echipele din Grupa B si C sa poata accesa fonduri Publice cu finantare directa fara a face proiecte pe legea 350, acest lucru e posibil doar echipelor de prim esalon.
    Deci tot in ajutorul pomanagiilor e!
    Macar daca iar obliga pe cele din Grupa C sa joace doar cu romani, asa daca urmariti statisticiile in nici o echipa(Grupa C si B) nu exceleaza un Roman.

    cu 5 ani în urmă (28.12.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      interesanta precizare
      deci ca sa nu mai scrie proiecte pe legea pentru asociatii/fundatii. sa le vina banii direct. ca bine zici, daca tot sunt finantate din bani publici macar sa aiba un target mai inalt in ceea ce priveste promovarea jucatorilor autohtoni. Nu de a-i baga in teren, ci de a-i antrena :)

      cu 5 ani în urmă (28.12.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!