Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cum arată echipa românilor în etapa a opta a Ligii Naționale

Cum arată echipa românilor în etapa a opta a Ligii Naționale

Etapa a opta a Ligii Naționale de Baschet Masculin a fost runda în care șapte din cele opt partide au fost câștigate de către gazde. Singurul duel în care oaspeții s-au impus a fost cel dintre FC Argeș Basketball și CS Rapid București, adjudecat de elevii lui Tudor Costescu la o diferență de 11 puncte: 74-63.

De asemenea, în această etapă s-au consemnat câteva prestații foarte bune ale jucătorilor autohtoni. Trei din cei cinci baschetbaliști din echipa rundei au avut minim 20 de unități la capitolul eficienței.

Mario Lazăr (CSM Constanța)

Elevii lui Alexandru Olteanu și-au vândut scump pielea pe terenul Timișoarei, fiind nevoie de o repriză suplimentară pentru ca bănățenii să își adjudece victoria: 88-83. Lazăr a reușit un double-double în această partidă: 17 puncte, 10 recuperări, o intercepție, +18 la eficiență.

Bogdan Popa (CSM Ploiești)

Venită după cinci victorii consecutive, gruparea prahoveană nu a reușit să prelungească această serie și a cedat confruntarea cu BC CSU Sibiu: 82-70. Cu toate acestea, Popa s-a remarcat și el cu un double-double: 11 puncte, 10 recuperări, o pasă decisivă, +19 la eficiență.

Laszlo Lazar (SCM Timișoara)

Dacă Mario s-a remarcat pentru constănțeni, atunci Laszlo a dat replica pentru timișoreni. Pivotul din trupa lui Dragan Petricevic a strâns 12 puncte, 10 recuperări, 4 capace și o intercepție, pentru un indice al eficienței de +20.

Cătălin Baciu (CSM Oradea)

Medaliata cu bronz din stagiunea 2021-2022 a avut o misiune ușoară în runda a opta a Ligii Naționale, trecând la o diferență de 30 de puncte, 86-56, de CSM Focșani. Cel mai bun jucător al bihorenilor a fost Baciu, cu 12 puncte, 11 recuperări, 3 capace și o pasă decisivă (+20 la eficiență).

Vlad Moldoveanu (CS Dinamo București)

Elevii lui Sotiris Manolopulos au obținut vineri, 2 decembrie, cea de-a patra victorie în conferința B, impunându-se în fața Stelei București cu scorul de 88 la 69. Moldoveanu a fost de neoprit, adunând 16 puncte, 9 recuperări, 2 pase decisive și o intercepție, pentru un indice al eficienței de +25.

*foto: Facebook – CSM Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!