Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Update. Cum arată grupele în Top 16 FIBA Europe Cup

Update. Cum arată grupele în Top 16 FIBA Europe Cup

Sezonul regulat din FIBA Europe Cup a ajuns la final în cursul serii de miercuri, 22 noiembrie, când au devenit cunoscute ultimele cluburi cu biletele asigurate pentru Top 16, printre acestea regăsindu-se și CSM CSU Oradea.

Bihorenii au dorit să risipească orice emoție în vederea calculelor de la final și au câștigat la 19 puncte diferență în fața Legiei Varșovia (93-74). Rezultatul nu doar că a însemnat calificarea „Leilor Roșii” în Top 16, ci pentru o bună bucată din timp a păstrat echipa lui Cristian Achim pe locul al treilea în clasamentul formațiilor de pe poziția a doua.

În cele din urmă, CSM Oradea a coborât o poziție în această ierarhie și ar fi trebuit să se afle în cvartetul cu litera M, unde ar fi avut oponenți din Turcia, Spania și Cehia, așa cum am anunțat inițial. Totuși, conform site-ului oficial al FIBA, în grupa N s-a ținut cont de o restricție, și anume că două formații care au fost în prima fază în aceeași grupă nu se pot întâlni și în a doua fază. În această situație erau ZZ Leiden și Dunkerque, astfel că gruparea franceză a fost mutată în grupa M, iar CSM Oradea i-a luat locul în grupa N.

Tabloul arată astfel în Top 16:

K – Balkan Botevgrad, Surne Bilbao Basket, BG Gottingen, FC Porto

L – Jonava, Bahcesehir Koleji, Legia Varșovia, Sporting Lisabona

M – Manisa BBSK, Casademont Zaragoza, ERA Nymburk, BCM Gravelines Dunkerque 

N – ZZ Leiden, Niners Chemnitz, Itelyum Varese, CSM Oradea

În mod cert va fi desemnată o nouă campioană, după ce Anwil Wloclawek a părăsit competiția încă din sezonul regulat. Pe lângă polonezi, n-au putut merge mai departe Rostock Seawolves, Kalev/Cramo și PGE Spojnia Stargard din clasamentul făcut pentru formațiile aflate pe locul secund.

Top 16 FIBA Europe Cup va debuta pe 6 decembrie, programul celor de la CSM Oradea urmând să fie anunțat în perioada următoare.

*foto: fiba.basketball

5 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Petronor 90 :

    Grupa N
    Conform FIBA , Oradea e in grupa N , explicația fiind că Leiden și Gravelines nu pot fi în aceeași grupă și în faza a doua , deci grupa corecta e Leiden , Chemitz , Varese

    cu 5 luni în urmă (23.11.2023)
    • Istrate David:

      Corect
      Da, așa este, mainainte am deslușit și noi misterul și urmează să corectăm. În mod normal, conform regulamentului publicat pe FIBA, Oradea ar fi trebuit să fie în grupa M, însă, într-adevăr, a intervenit situația cu Gravelines și Leiden.

      cu 5 luni în urmă (23.11.2023)
    Raspunde
  • m4riu5 :

    grupa M
    pare cea mai tare, noroc cu regula FIBA. Șanse ceva mai bune în grupa N.

    cu 5 luni în urmă (23.11.2023) Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    cam greut
    dar cine stie, succes leilor

    cu 5 luni în urmă (23.11.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea returnofthesnek :

    Mda
    Fiecare grupa e grea, dar regula FIBA ne-a salvat din infernul Nymburk-Zaragoza si ne-a oferit o grupa mai abordabila. Matchup-ul Baciu-Cauley Stein va fi "one for the ages". Macar sa ne puna o pila la Doncic sa se retraga la noi.

    cu 5 luni în urmă (23.11.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!