Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cum s-a desfășurat ultimul minut din timpul regulamentar al meciului Constanța – Steaua

Cum s-a desfășurat ultimul minut din timpul regulamentar al meciului Constanța – Steaua

Ziua de sâmbătă, 20 noiembrie, s-a încheiat cu disputa dintre BC Athletic Constanța și CSA Steaua București. Trupa antrenată de Eugen Ilie s-a impus cu 111 la 107, după o repriză de prelungiri și un final nebun.

Începând cu sfertul al doilea, oaspeții au preluat controlul asupra jocului și s-au aflat adesea la conducere. În actul decisiv, steliștii au reușit în câteva rânduri să se distanțeze la mai mult de două, trei posesii, însă gazdele reveneau de fiecare dată.

Totuși, odată cu intrarea în ultimul minut al timpului regulamentar, după două libere înscrise de Karlo Vragovic, care au dus scorul la 78-88, părea că formația militară va obține cu ușurință victoria. Ceea ce a urmat este de domeniul fantasticului.

Mai întâi, Zan Kosic a marcat un coș de la distanță, fiind și faultat de Tudor Gîrbea. Slovenul a transformat libera suplimentară și deficitul a scăzut la șase puncte (82-88), cu 45 de secunde rămase. La celălalt panou, Vragovic s-a grăbit și a aruncat din afara semicercului. Aruncarea nu și-a atins ținta, Max Darling a obținut recuperarea și i-a pasat mingea lui Devante Wallace. Acesta a înscris un coș de două puncte, fiind faultat și el de Gîrbea. Tânărul român a fost eliminat pentru acumularea a cinci faulturi, în timp ce Wallace și-a apropiat echipa la trei puncte (85-88).

Ilie a solicitat un timp de odihnă și, după repunere, constănțenii au făcut un pressing foarte agresiv. Totuși, roș-albaștrii au scăpat de apărare și au dus mingea la Terrell Carter, care a marcat un coș extrem de important, cu 15 secunde rămase. Wallace nu a renunțat la luptă și a reușit încă un four-point-play, prin care scorul a devenit 89-90.

Baschetbaliștii lui Alexandru Olteanu l-au trimis pe Vragovic la linia de libere, iar acesta și-a făcut bine datoria și le-a marcat pe ambele. Dar, la coșul opus, Wallace a primit încă o dată mingea și a înscris de la mare distanță coșul care a trimis meciul în prelungiri: 92-92.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

Iată acțiunile finalizate cu coș din ultimul minut al timpului regulamentar:

  • 4 puncte – coș de trei puncte și liberă suplimentară: Zan Kosic (82-88)
  • 3 puncte – coș de două puncte și liberă suplimentară: Devante Wallace (85-88)
  • 2 puncte – coș de două puncte: Terrell Carter (85-90)
  • 4 puncte – coș de trei puncte și liberă suplimentară: Devante Wallace (89-90)
  • 2 puncte – aruncări libere: Karlo Vragovic (89-92)
  • 3 puncte – coș de trei puncte: Devante Wallace (92-92)

Așadar, nu mai puțin de 18 puncte înscrise în 60 de secunde de cele două adversare. Din cele 14 puncte ale gazdelor, Wallace a marcat 10, arătând o formă ofensivă deosebită. Din păcate pentru „marinari”, jucătorul american a fost eliminat pentru cinci faulturi în prima parte a reprizei suplimentare, iar CSA Steaua București a obținut victoria: 111-107.

*foto: Facebook – Baschet Club Athletic Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!