Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dan Fleșeriu: „Am avut o parte inițială de pregătire fizică necorespunzătoare”

Dan Fleșeriu: „Am avut o parte inițială de pregătire fizică necorespunzătoare”

Sezonul 2019-2020 a fost al 5-lea pentru Dan Fleșeriu pe banca tehnică a lui BC CSU Sibiu. În stagiunea precedentă, galben-albaștrii reușiseră să obțină Cupa României și să ajungă în finala campionatului, astfel că așteptările erau mari de la acest sezon.

Totuși, sibienii nu au impresionat în prima parte a campionatului, iar antrenorul de 45 de ani spune că factorul principal a fost pregătirea fizică. Lotul lui BC CSU Sibiu nu a mai fost ca în anii trecuți, format din baschetbaliști extrem de atletici, astfel că pregătirea fizică ar fi trebuit să fie mai consistentă.

Noi am început sezonul destul de timid. Am avut o parte inițială de pregătire fizică necorespunzătoare pentru echipa pe care am făcut-o anul acesta. Cupele europene și campionatul ne-au demonstrat lucrul acesta, că trebuia să facem diferit și trebuia să începem mai bine sezonul. Apoi, imediat după ce am ieșit din cupele europene, ne-am forțat să ajungem într-o oarecare formă corectă, să nu pierdem foarte multe meciuri, în așa fel încât în pauza din februarie să putem să facem pregătirea cum trebuie și după aceea să arătăm fața pe care o așteptam de la echipa asta. Nefiind un sezon finalizat, nu pot să fac nicio evaluare decât că, evident, ne-am făcut echipa în așa fel încât să avem speranțe de a obține rezultate la fel sau mai bune decât în sezonul precedent.

În luna februarie, profitând de o lungă pauză pricinuită de turneul final al Cupei României și de acțiunea naționalei României, elevii lui Fleșeriu au avut parte de o pregătire fizică intensă, sub conducerea lui Juanma Yanez, antrenor al Real Betis Baloncesto.

Managementul a înțeles lucrurile acestea, a acceptat să adăugăm în staff un antrenor pe partea de pregătire fizică, chiar dacă pentru o perioadă scurtă. El ne-a ajutat să facem pregătirea fizică mai bine. Din păcate, n-am avut ocazia să o și demonstrăm. Reacția inițială a fost de surprindere și nesiguranță, presupun că la fel ca la toată lumea. Noi eram pregătiți, aveam un meci la Steaua, era într-o vineri, joi trebuia să plecăm, eram cu bagajele la sală când am fost anunțați de la Federație că se amână etapa și că vom juca altădată. Până la urmă, n-am mai jucat, dar imediat le-am zis jucătorilor că vom face grupe și vom continua să ne pregătim atât timp cât a mai fost voie în sală. Am și făcut grupe de trei. Întâmplător, după două luni de zile, acestea au fost și deciziile Comitetului de Urgență, care a dat voie să fie maxim trei persoane la o întâlnire, indiferent de natura ei. Reacția noastră a fost corectă pe moment. După aceea, nimic nu a mai contat fiindcă s-a anulat tot sezonul.

Chiar dacă pandemia le-a încurcat planurile sibienilor, antrenorii și persoanele din club au rămas în contact cu jucătorii și Fleșeriu spune că și aceștia au dat dovadă de multă responsabilitate, pregătindu-se pe plan individual.

Clubul a fost permanent în legătură cu jucătorii. Jucătorii, în mare parte, s-au antrenat acasă, unii după programul primit de la club, alții după programe proprii sau primite de la antrenorii cu care colaborează ei vara. Așa că cei mai mulți dintre ei au fost conștiincioși și și-au văzut de treabă pentru că, fiind jucător profesionist, nu poți să îți permiți să ai pauze, în niciun caz, așa mari cum s-a întâmplat acum.

Legat de Liga de Vară, antrenorul lui BC CSU Sibiu a recunoscut că are anumite rețineri, fiindcă este convins că jucătorii români au nevoie de o perioadă mai lungă de pregătire fizică pentru a nu risca accidentări. Prin urmare, prioritățile pentru lunile de vară sunt menținerea contactului cu baschetbaliștii și revenirea cât mai rapidă în sală.

Cu echipa mare suntem în antrenamente, dar doar pe parte individuală. Așteptăm să se dea voie în sală, ținem în continuare legătura cu jucătorii, încercăm să îi ajutăm să se pregătească și să le dăm tot ce au nevoie pentru pregătirea individuală. Așteptăm să vedem care vor fi deciziile, din punct de vedere legal, să putem să începem pregătirea de echipă. Până la urmă, baschetul este un joc de echipă, nu se poate face ca la atletism o pregătire individuală care să aibă și rezultat final.

*foto: Dragoș Dumitru/BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!