Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dan Fleșeriu: „Diferența cred că s-a făcut la apărare și atitudine”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
25.10.2015

 

CSU Sibiu a pierdut la limită confruntarea cu BC Mureș Târgu Mureș din cadrul etapei a 4-a, scor final 98-99, după ce la intrarea în sfertul decisiv oaspeții aveau un ecart de 19 puncte. În ultima parte a întâlnirii Sibiul a câștigat cu un parțial de 40-22, iar scorul final a fost decis în ultimele secunde de joc în urma mai multor aruncări libere. 

Dan Fleșeriu a vorbit pe larg despre acest joc de pe teren propriu cu BC Mureș, spunând că diferența s-a făcut din punctul său de vedere la capitolele defensivă și atitudinea propriilor elevi. De asemenea, tehnicianul sibian a punctat și faptul că echipa sa are nevoie de un lider în teren. 

„Am început meciul destul de bine, cu avantaj, după care, chiar nu pot să înțeleg de ce jucătorii noștri au crezut că dacă noi conducem cu 10 puncte deja meciul se incheie, după 6-8 minute, cât am jucat destul de bine. Ce am pregătit, la început a funcționat, după care nu ne-am mai concentrat absolut deloc și ne-a trebuit 20 de minute să ne revenim cu o apărare agresivă. Am început apărarea agresivă la mijlocul sfertului trei. În sfertul patru s-a văzut că am reușit. Mă întrebam, la un moment dat, daca avem pregătirea fizica necesară, pentru că atunci când bați sfertul patru cu 40 de puncte, cu o apărare ultra agresivă, nu se poate pune problema de pregătire fizică, ci numai de atitudine și de încredere în ei. Diferența cred că s-a făcut la apărare și atitudine. Am avut o apărare extrem de slabă primele 25 de minute. Când s-au văzut conduși la 20 de puncte, jucătorii și-au dat seama că nu poți câștiga un meci de baschet fără apărare și au arătat că pot și știu. Din păcate, 15 minute nu au fost suficiente. Cred că am jucat destul de bine finalul, dar din păcate nu am reușit să marcăm. Kevin, la câte pătrunderi a avut, dacă marca atunci când eram la minus 5-6 puncte, puteam să ne revenim mai repede și să avem scor egal înainte cu două minute. Așa cred ca ar fi fost altfel.

Sunt convins că există dorința din partea jucătorilor și erau încrezători în posibilități. În primul sfert am marcat aproape toate aruncările și aveam procentaje extraordinare. Poate lipsa unui lider adevărat care să îi trezească pe jucători în teren se simte, încă, la noi. Încercăm să căutăm un conducător de joc care să ne așeze jocul în teren mai bine. Astăzi Calotă a făcut un meci bun și dacă va continua așa este exact ce ne dorim de la el. Probabil ne lipsește acel lider care să fie autoritar, dar dacă îl vom găsi, dintre ei sau pe altcineva, atunci va fi mai bine”, a spus Dan Fleșeriu la finalul meciului, fiind citat de site-ul oficial al clubului de pe Cibin. 

CSU Sibiu are în acest moment o singură victorie în campionat, completată de 3 înfrângeri consecutive. Cu toate acestea, dacă acum a pierdut la un singur punct duelul cu „tigrii” din Târgu Mureș, în etapa precedentă băieții lui Fleșeriu au cedat la doar 3 puncte duelul de la Cluj cu U-Banca Transilvania. În runda intermediară de la mijlocul săptămânii viitoare, CSU Sibiu se va deplasa în Trivale pentru disputa cu BCM U Pitești.

*Foto: Haltnagy Zsolt

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu mid :

    csu
    Scuzele dmneavoastra,dl Fleseriu nu au suport .Conducatorul la care visati l-ati avut dar a-ti preferat sa renuntati la aproape toti jucatorii ,care multi dintre ei erau acum f utili .Dumneavoastra spuneati ca o echipa nu se face peste noapte....cit. trebuie sa asteptam,pina retrogadam?.Eu imi doresc f mult sa nu am dreprate, si echipa sa isi revina, dar in conditiile date va fi f greu.Fara schimbari majore , nu cred intr-un reveniment pe care toata lumea il asteapta. Orice ar fi noi suporterii trebuie sa fim alaturi de echipa!!

    cu 8 ani în urmă (25.10.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!