Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dan Fleșeriu: „Din cauza regulii cu doi autohtoni pe teren, Cupa României nu este un obiectiv pentru noi”

Paul Olar

Paul Olar
23.09.2015

CSU Atlassib Sibiu nu a putut să le ofere o victorie suporterilor la debutul în stagiunea 2015/2016. Gruparea de pe malul Cibinului a cedat încleștarea cu BC Mureș, scor 82-73.

Prezent la conferința de presă de la finalul jocului, Dan Fleșeriu a explicat rezultatul negativ înregistrat de către băieții săi:

„Nu ai cum să fii mulțumit atunci când pierzi meciul și când te aștepți la o echipă rapidă iar noi jucăm foarte lent. Majoritatea mingilor a trebuit să le scoatem din coș, pentru că au marcat ei (n.r. BC Mureș), fiindcă le-am oferit de mult prea multe ori șansa a doua, prin recuperările ofensive pe care le-au făcut. Cred că în mare măsură asta a făcut diferența pentru că la 37-23 de recuperări, nu aveam cum să câștigăm. Nefăcând recuperările, nu puteam câștiga. Nu sunt mulțumit nici de partea a doua a meciului pentru că noi în general, în meciurile de pregătire am avut mult mai multe contra atacuri. Astăzi au fost în jur de 15,  noi de obicei aveam în jur de 20. Poate că nu marcam de fiecare dată sau marcam puține puncte, dar le aveam. Lawrence Gilbert are degetul rupt, a jucat cum a putut, va mai dura ăpână își va putea reveni, dar mă bucur că și-a dorit atât de mult să joace, pentru că a fost un meci acasă și a vrut să își ajute echipa. Atât poate cu o singură mână.Despre Harrison nu îmi pot face o părere după meciul acesta. La antrenament se mișcă foarte bine, o să aibă nevoie de o perioadă  de adaptare și probabil el va fi jucătorul care ne va ajuta pe parte de recuperări și probabil nu va mai  avea problema asta”, a spus antrenorul, conform csusibiu.ro. 

Legat de felul cum influențează regula cu doi autohtoni evoluția trupei sale, Fleșeriu a declarat că acesta a și fost motivul pentru care Cupa României  nu reprezintă un obiectiv.

„De aceea am spus că nu este un obiectiv pentru noi Cupa României, dar că încercăm să sudăm mai bine relațiile de joc. S-a văzut că a fost o problemă, mai ales în repriza a doua când cei doi jucători români ai noștri, Cioacătă și Tincu, au făcut foarte multe greșeli în apărare. Nu au jucat rău nici Cioacătă, nici Tincu, dar au făcut multe greșeli în apărare iar jucătorii lor (n.r. de la BC Mureș Tg. Mureș) au făcut mai puține”, a precizat Fleșeriu, potrivit sursei amintite anterior.

*Foto: Facebook CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!