Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dan Fleșeriu: „Eram cotați pe locul 11... Cred că puterea noastră a fost subestimată și mă bucur că a fost așa”

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
19.02.2016

CSU Atlassib Sibiu s-a calificat în prima grupă valorică și va participa automat în play-off-ul Ligii Naționale de Baschet Masculin. Înaintea celei de-a doua faze a campionatului, Dan Fleșeriu, antrenorul principal al lui CSU Sibiu, a oferit un interviu pentru site-ul oficial al echipei, în care vorbește, printre altele, despre obiectivul echipei sale pentru meciurile din prima grupă valorică. 

Total Baschet vă prezintă o parte din declarațiile lui Dan Fleșeriu, publicate pe www.csusibiu.ro. 

CSU Atlassib Sibiu a reușit, după prima fază a campionatului, să se califice în prima grupă valorică, cea care reunește cele mai bine clasate 6 echipe. Cât de greu a fost să ajungeți aici?

Suntem, în sfârșit, la finalul primei faze și suntem în prima grupă valorică. Evident că a fost extrem de greu pentru că, în sezonul actual, toată lumea a reușit să bată pe toată lumea. Au fost echipe care, cu 4 sau 5 etape înaintea terminării primei faze, aveau șanse să facă 13-14 victorii, ceea ce este extrem de mult. La începutul sezonului ne gândeam că dacă reușim să facem 12 victorii ar fi suficient ca să ajungem în primii 6. (…) A fost greu, bine că am reușit, și mă bucur foarte mult că de acum încolo avem timp să ne îmbunătățim jocul individual și ca echipă. 

La începutul campionatului plecai la drum cu o echipă din care faceau parte multe nume noi pentru baschetul românesc. Cei care analizau echipa erau destul de rezervați în legatură cu parcursul elevilor tăi în campionat. V-au subestimat oamenii sau jucătorii au reușit să se autodepășească?

Au fost mai multe faze prin care au trecut și suporterii și cei care analizau jocul și echipa și, să zicem, specialiștii în comentarea predicțiilor despre cum se vor comporta echipele. Eram cotați, pe unul dintre site-uri, pe locul 11 ca și valoare a echipei. Cred că jucătorii au fost subestimați. Cred că puterea noastră, a Clubului, în general, a fost subestimată, și mă bucur că a fost așa, pentru că jucătorii au folosit subestimările acestea ca și o motivație în plus, pentru a demonstra că nu este deloc așa. Nu doar jucătorii, sau noi, ca antrenori, am contat aici, ci tot ce este în jurul lui CSU Sibiu. Tradiția și istoria clubului au ajutat și ele, foarte mult, echipa să progreseze și să joace foarte bine.

În presezon, au fost prezenți câțiva jucători care nu se mai regăsesc acum în lotul echipei - mă refer la Nick Evans, Richard Amardi, Sorin Răducan și Marek Klassen. Spune-ne câteva cuvinte legate de deciziile de a întrerupe colaborarea cu ei. Unde crezi că ne situam în cazul în care nu am fi făcut acele schimbări?

Prezentați inițial este un mod de a spune. Împreună cu Horațiu și Laurențiu, în vară, când am început să semnăm cu jucătorii, i-am avertizat, și au fost de acord, că încercăm să luăm în limitele bugetului, jucători necunoscuți pentru România, care vor veni pe salariile pe care le putem oferi, cu riscul ca din 6 sau 7 transferuri, două sau trei pot fi greșite și vor necesita înlocuiri. De aceea i-am și adus de la început, pentru a nu fi obligați să îi înregistrăm și la Federație și să achităm acea taxă mai scumpă decât un bilet de avion. Practic riscam să cheltuim câte un bilet de avion, în plus. Nu puteam aduce jucători consacrați pentru că trebuia să ne limităm într-un buget și de aceea am ales această variantă. Nu am considerat niciodată că jucătorii care au fost înlocuiți au fost greșeli. Erau niște lucruri pe care ni le-am asumat din start, iar deciziile, în proporție de 100%, au fost ale mele. (…) Unde ne-am fi situat cu ei nu se știe. Poate eram tot în primii 8, poate am fi intrat și așa în primii 6 sau poate eram la nivelul la care este acum Timișoara sau Mediaș.

Sunt suporteri care întreabă de ce după despărțirea de Steaua a lui Ionuț Drăgușin, acesta nu a fost adus la Sibiu?

Drăgușin este un jucător extrem de bun, dar este un jucător pe care dacă vrei să-l ai în echipă trebuie să faci în așa fel încât să folosești ceea ce îți poate da el. Nu cred că poți să-l aduci de Drăgușin în timpul unui campionat dacă echipa nu se poate adapta în jurul lui. Nouă, ca echipă, ne mergea destul de bine, eram aproape de primii șase în momentul când am aflat că pleacă, ar fi însemnat să schimb toată strategia echipei și era un timp mult prea scurt pentru a face lucrul ăsta. 

Încep meciurile din grupa valorică, zece meciuri în care se joacă tur-retur în compania celor mai puternice echipe din campionat. Care este obiectivul pentru această fază?

Obiectivul meu este ca jucătorii să crească din punct de vedere individual, să-și crească nivelul de joc și în ceea ce privește apărarea, și în ceea ce privește atacul. Obiectivul nostru ca echipă ar trebui să fie în primul rând câștigarea meciurilor de acasă. (...) Trebuie să jucăm foarte bine, vom avea doar adversari foarte, foarte puternici în fața noastră și va fi greu să le câștigăm. Dar dacă vom reuși, cred că vom putea să urcăm unul sau două locuri în clasament și să avem avantajul terenului propriu în play-off. 

*foto: Ana-Maria MĂTUȘOIU

5 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu mid :

    CSU
    Este f adevarat ce spune antrenorul nostru,cu o singura precizare:cred c-ar fi fost f bine daca s-ar mai fi putut aduce un jucător roman, bun....ca nu se schimba echipa acum e f bine, sa le dăm credit in continuare acestor băieți, care au meritul calificării in play off. Presimt ca învingem Oradea, HAI CSU !!!

    cu 8 ani în urmă (19.02.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    jurnalism....
    Ar fi frumos să precizati sursa cum trebuie (www.csusibiu.ro). E minimul de bun simt, dacă tot preluării interviul gratis...

    cu 8 ani în urmă (19.02.2016) Raspunde
  • tzontzolino :

    locul 11
    Si locul 11 il si ocupa Sibiul daca nu se faceau acele schimbari la inceput! A fost o strategie foarte buna! S-au adus jucatori in limita bugetului- un fel de loterie! 3 dintre ei nu au dat randament si s-au gasit dupa 3 jucatori mult mai buni dar care nu au avut echipa si care normal au venit pe leafa mai mica! Toate acestea, plus un Calota care a stralucit si a fost ferit de accidentari plus un antrenor decent au dus Sibiul aici! Bravo lor!

    cu 8 ani în urmă (19.02.2016) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Deloc
    subestimati,doar ca s-au autodepasit.

    cu 8 ani în urmă (19.02.2016) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Pana la urma cel mai mult a contat ca au format o echipa si toti trag pt echipa si nu pt statistici. Sunt jucatori acolo care pot oferi mult in economia unui joc si care joaca pt echipa, ca statisticile nu ii mai ajuta...gen Lalovic care la varsta lui mai joaca de placere. Fiecare joaca ce stie mai bine si nimic mai mult. Peste toate au avut marele noroc si inspiratie sa aleaga jucatori care pot fi adevarati antrenori in teren si care ofera echilibru si executiio grele in momente grele...Lalo(in special), Calota sau Mihajlovic. Alaturi de Oradea un exemplu de echipa. Parca tot imi e dor de meicurile alea care se terminau 105-103, cand reusea Clavon sa te scoata din minti si daca erai un copil de 5 ani:)

    cu 8 ani în urmă (19.02.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!