Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dan Fleșeriu: „Noi am câștigat meciul în sfertul trei, în primul rând datorită apărării”

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
31.03.2016

 CSU Sibiu a reușit să lege a doua victorie în faza a doua a Ligii Naționale de Baschet Masculin, împotriva lui U Banca Transilvania, și a ajuns la trei succese în prima grupa valorică, urcând pe locul 5 în clasament.

Diferența s-a făcut în sfertul trei, când galben-albaștii s-au desprins pe tabela de marcaj, antrenorul lui CSU Sibiu, Dan Fleșeriu, declarând că succesul echipei sale s-a datorat mai ales jocului bun făcut în apărare în penultima secvență.

„Echipele sunt în etape diferite de pregătire. Noi ne pregătim de final de campionat, Clujul nu este tocmai în vârf pentru că pentru ei urmează Cupa României și doar apoi se pregătesc de play-off. În opinia mea, Clujul are o echipă foarte bună și rămâne în lupta pentru titlu. Noi am câștigat meciul în sfertul trei, în primul rând datorită apărării, nu neapărat pentru că am marcat. Apărarea a fost bună și cu aceasta i-am surprins, mai ales că nu am jucat cu conducătorul nostru de joc, Mijajlovic. Astăzi a jucat puțin, pentru că a suferit o accidentare”, a declarat Dan Fleșeriu, antrenorul CSU Atlassib Sibiu.

În urma acestui rezultat, CSU Sibiu a ajuns la o serie de 16 victorii, fapt care îl bucură pe tehnicianul sibian, având în vedere că formația sa era privită, la începutul campionatului, ca una dintre echipele cu șanse mici de reușită.

„Este al 16-lea success important pentru noi. Am pornit cu o neîncredere totală din partea tuturor anul ăsta și fiecare victorie a fost extrem de importantă pentru noi. Până acum cred că am profitat de multe ori și de desconsiderarea adversarilor, dar nu cred că vom mai avea în continuare avantajul ăsta”, a spus Dan Fleșeriu.

Întrebat dacă și-ar dori să întâlnească pe U-BT în play-off, tehnicianul lui CSU Sibiu a spus că: „îmi doresc o întâlnire cu o echipă pe care am mai reușit să o înving înainte, iar asta înseamnă oricare dintre echipe în afară de Oradea”.

 

*foto: Ana-Maria Mătușoiu

12 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu DonJuan :

    Octavian Popa Calota
    Atitudinea lui fata de aceasta echipa se numeste indiferenta. Am fost in aceasta deplasare la Cluj Napoca si am ramas cu un gust amar. Va descriu o faza care spune totul.
    Mai sunt 3 minte din meci iar Hardy are 2 aruncari libere extrem de importante. Calota este pe banca si spre stupefactia mea nici nu priveste aruncarile , in tot acest timp el rade catre Harisson.
    Nu pot decat sa spun atat : Un arogant pe care il doare in patina de echipa.
    La meciul de acasa cu Muresul...cand a fost imbracat in jeansi sa ridicat o singura data de pe banca.
    Respect Dan Fleseriu pentru sufletul pe care il depuneti si pentru tot ceea ce faceti la aceasta echipa.
    As vrea sa il vad pe Tincu ca participa si nu mai doarme pe teren. Efectiv sta lipit pe linia de 6.25 si asteapta mingea sa o arunce. Sa ma scuze dar nu e nici Claudiu Muntean si nici Beni Pelger. Daca ar fii mai rau , mai atent si mai implicat in meci cu sigurata ar avea potential.
    Ps: In meciul cu Muresul atacul a decurs excelent, mingea a circulat la toti. Stie cineva de ce ? Pentru ca nu a mai fost acolo Calota care sa infraneze atacul.

    cu 8 ani în urmă (31.03.2016)
    • tzontzolino:

      re
      Calota- mie imi place de el dar sa stii ca si la noi la Pitesti avea probleme cu comportamentul-era mai pus pe cearta etc. Dar per total e totusi un jucator peste medie si faptul ca nu se agita pe banca...are omul 2 copii acasa, crezi ca ii pasa daca marcheaza Hardy? Timpul trece, leafa merge e sfanta sa stii! Si cat de antrenorul vostru- eu stiu cand a fost ales antrenor ca erau multi care il injurau pe principiul " pilele lu' X-lescu" . Unde au disparut acei critici de atunci?

      cu 8 ani în urmă (31.03.2016)
    • BC CSU Sibiu DonJuan:

      Dan Fleseriu
      Nu cred ca la injurat nimeni pe Dan Fleseriu. A fost primit cu bratele deschise. Este sibian de al nostru..cum mama masi sa fie injurat ?

      cu 8 ani în urmă (31.03.2016)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      :)
      arata-ne si noua care erau aia multi de il injurau ? Cred ca te-ai incurcat in amintiri.

      cu 8 ani în urmă (01.04.2016)
    • tzontzolino:

      re
      Eu asa imi aduc aminte. Posibil sa si gresesc normal! Dar asa retin ca unii l-au criticat, ca a fost antrenor la femei, ca la nu stiu ce campionat european s-a dus fara obiective, ca are pile... A mai fost alt antrenor roman inainte de el care l-ati criticat si il incurc cumva? Totusi, sa nu gresesc...

      cu 8 ani în urmă (02.04.2016)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu un ardelean :

    Calota
    Sunt total deaccord cu cele de mai sus. De mult timp eu spun acest lucru despre Calota, ca tine mult prea mult mingea, franeaza atacul si apoi arunca tot el, in ultimele secunde de atac cu om pe el sau dezechilibrat, cu sanse mici de reusita ....

    cu 8 ani în urmă (31.03.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu bogdan04 :

    Calota
    sunt si nu sunt de acord cu voi, da asa este, Calota de multe ori "pune pe pauza atacurile", dar nu tot timpul, iar atunci cand duce la final faza cu brio nimeni nu vede asta, ci doar atunci cand greseste. Parerea mea este ca el ne-a ajutat foarte mult acest sezon, prin experienta lui acumulata (are ceva sezoane bune jucate in LNBM), mai ales ca am avut foarte multi jucatori la primul sezon in Romania, fara el nu stiu daca ajungeam in top 6. Nu vreau sa ii iau apararea lui Calota,ceea ce vreau sa sublineiez este faptul ca nu isi au rostul astfel de critici in momentul asta, acum cand echipa are un moral bun dupa victoria de la Cluj (prima in deplasare in top 6), ci au nevoie de suportul nostru neconditionat. Pe langa faptul ca Fleseriu stie pe cine are in echipa si stie cu cine are de a face cand ne referim la Calota. Hai CSU!

    cu 8 ani în urmă (31.03.2016)
    • BC CSU Sibiu DonJuan:

      Calota
      No contrazic faptul ca Calota ne-a ajutat si ne-a adus in primele 6. Condamn atitudinea lui din ultima perioada fata de echipa si de colegi si observ ca schimbarea asta de :lehamite" a inceput sa apara de cand a prins Tincu minute bune in teren. Nu stiu cine il invata si ce il sfatuieste pe Kevin dar sigur o face foarte prost. Sper sa nu imi zboare gandul prea departe dar eu am niste pasarele care imi spun mie ceva.

      cu 8 ani în urmă (31.03.2016)
    • BC CSU Sibiu bogdan04:

      Calota
      atunci sa demonstreze pe teren, nu prin alte gesturi de genul, si eu am fost la cluj, iar gestul care s-a petrecut mi-a scapat, per ansamblu de cate ori ma uitam spre banca noastra am vazut o atmosfera buna, iar toti pareau foarte conectati la meci.

      cu 8 ani în urmă (31.03.2016)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu frank :

    Felicitari Dane!
    Un antrenor calm, echilibrat. A gestionat foarte bine finalul de meci atunci cand clujenii ne respirau deja in ceafa. Ma bucur ca ai acceptat sa vii acasa sa antrenezi echipa orasului tau. Ieri m-ai facut sa ma simt mandru in polivalenta din Cluj. In ultima clipa am decis sa plec la Cluj sa vad meciul si acum nu pot decat sa ma felicit pentru decizia luata. Duminica la Sibiu va fi din nou o sala plina, o sala intreaga care va canta si va fi alaturi de voi in meciul cu Craiova, probabil baietii din galerie vor pregati ceva special pentru ca meritati. Este cea mai frumoasa atmosfera din ultimii 16-17 ani, adica din anul de cand am castigat cel de-al doilea titlu. Ma bucur Dane ca ai reusit sa faci o familie din aceasta echipa, ma bucur ca am revenit la normalitate dupa atatia ani. Ma bucur cand citesc ce decalara Hardy si anume ca este ca o fratie la Sibiu, jucatorii se ajuta unii pe altii. Frumos, pentru asta Dan Fleseriu meriti toate felicitarile noastre. Hai CSU!

    cu 8 ani în urmă (31.03.2016)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      ok
      Frumoase cuvinte. Bravo că ai reusit sa ajungi la meci. Sper să văd si eu noua sală in play-off 😉

      cu 8 ani în urmă (31.03.2016)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu mid :

    csu
    Dan Fleseriu a reusit sa facă din aceasta echipa o adevarata familie. Referitor la Calota nu pot sa-i inteleg atitudinea, cred c-ar fi o greseala sa i se de-a credit in continuare.

    cu 8 ani în urmă (01.04.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!