Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dan Fleșeriu: „Poate că lipsa presiunii a fost cea care ne-a lăsat să aruncăm mai ușor, să înscriem atât de bine de la distanță”

Dan Fleșeriu: „Poate că lipsa presiunii a fost cea care ne-a lăsat să aruncăm mai ușor, să înscriem atât de bine de la distanță”

BC CSU Sibiu a reușit miercuri seara să obțină prima victorie în această ediție a grupelor FIBA Europe Cup. Sibienii s-au impus cu 91-69 pe terenul lui Fribourg Olympic în etapa a 5-a din grupe. Deja eliminați din cursa pentru calificarea în faza următoare, galben-albaștrii au avut o prestație excelentă mai ales din spatele semicercului, cu 16 triple reușite. Antrenorul Dan Fleșeriu a vorbit despre o lipsă de presiune pentru elevii săi și lipsă de motivație pentru adversari.

„Poate că lipsa presiunii a fost cea care ne-a lăsat astăzi să aruncăm mai ușor la coș și să înscriem atât de bine de la distanță. E adevărat, tot lipsa motivației pentru echipa din Fribourg, probabil, ne-a făcut să aruncăm multe aruncări mai ușoare. Dar băieții noștri au făcut o treabă bună astăzi, au luptat, chiar dacă cu o rotație scurtă de 7,8 jucători și au meritat să obțină victoria”, a declarat Dan Fleșeriu după meci.

Diferența s-a făcut la reușitele de la distanță, 16 din 31 de încercări pentru oaspeți, față de 4/13 în dreptul elvețienilor. Gazdele au marcat mai mult de la semidistanță, 25 de coșuri de două puncte din 49 de încercări, față de 15/30.

Dan Fleșeriu și-ar fi dorit ca această primă victorie din grupele Europe Cup să fie obținută la Sibiu. Acesta i-a lăudat lăudat pe fanii veniți să susțină echipa la Fribourg, deși aceasta venea după 4 înfrângeri în competiția europeană.

„Mă bucur că am obținut-o, aș fi vrut să fie la Sibiu în fața fanilor, dar este extraordinar că așa de mulți fani au venit după noi la Fribourg. Este incredibil câtă încredere pot să aibă în noi și că nu ne lasă niciodată jos, nu renunță la noi chiar dacă avem o serie mare de înfrângeri. Cu siguranță ei merită victoria asta și băieții noștri au simțit și ei și i-au răsplătit. Sper să mai vină și altele”, a mai spus Dan Fleșeriu.

BC CSU Sibiu a urcat pe trei în grupa D, cu 6 puncte după o victorie și 4 înfrângeri. Sibienii sunt la egalitate cu Fribourg Olympic, dar au avantajul rezultatului direct. Pe primele două locuri sunt Bahcesehir College și CSM CSU Oradea, cu câte 9 puncte după 4 succese și un eșec, calificate în faza următoare.

„Vulturii” își termină săptămâna viitoare participarea în această ediția a FIBA Europe Cup, cu o nouă deplasare. Miercuri, 27 noiembrie, elevii lui Dan Fleșeriu vor juca în deplasare la liderul Bahcesehir College. Până atunci, BC CSU Sibiu are un meci acasă în campionat cu SCM Timișoara, sâmbătă de la ora 18:00.

*foto: fiba.basketball

3 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu undercat _ :

    Nu stiu cand a dat Dan
    declaratiile, dar cuprinde fidel comentariile mele de la articolul anterior :).

    cu 4 ani în urmă (21.11.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu undercat _ :

    Nu stiu cand a dat Dan
    declaratiile, dar cuprinde fidel comentariile mele de la articolul anterior :).

    cu 4 ani în urmă (21.11.2019)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      se pare ca am intrat in double double
      cu comentariile.

      cu 4 ani în urmă (21.11.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!