Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dan Fleșeriu: „Sunt nemulțumit de câteva poziții. Vom discuta să vedem dacă avem resursele să facem niște schimbări”

Paul Olar

Paul Olar
29.08.2015

CSU Atlassib Sibiu este noua câștigătoare a Memorialului Elemer Tordai. Gruparea ardeleană a devansat formații precum Steaua CSM EximBank, Dinamo București sau BCM U Pitești.

Chiar dacă băieții săi au obținut trofeul, Dan Fleșeriu nu este satisfăcut în totalitate. Tehnicianul a vorbit despre parcursul echipei, într-o declarație acordată site-ului oficial al lui CSU.

„Zilele acestea mi-am făcut o opinie despre jucători. Voi avea o discuție cu managementul pentru a vedea ce putem îmbunătăți. Rezultatele contează mult prea puțin, deși, e evident că am luptat din greu să le obținem. Efectiv, scorul de pe tabelă nu mă încântă, chiar dacă am câștigat și astăzi și ieri, și cred că pe niciuna dintre echipe, scorul nu a interesat-o. Cred că s-a vrut să se urmărească mai mult cum se joacă individual, mai mult decât ca echipă, pentru a vedea calitățile jucătorilor. După statistică se vede că am pierdut la recuperările ofensive, la jocul pivoților. În cadrul turneului cred că niciuna dintre echipe nu a dat 100% și sper că nici noi nu am dat 100%. Nu sunt îngrijorat, dar sunt îngândurat, ca oricare alt antrenor. Cred că și cei de la Steaua, care vor juca în EuroCup, se gândesc să îmbunătățească lotul, să joace mai bine, dar depinde și de perioada de pregătire. La noi, mă bucur că nu ne-am accidentat, în primul rând, și, în alt doilea rând,  mă bucur ca am dus la bun sfârșit două meciuri lungi. Și în acest meci (n.r. cu Dinamo București), chiar dacă am pierdut în ultimul sfert, băieții nu au cedat nicio clipă, chiar dacă se vedea că nu mai pot.”

Fleșeriu a dezvăluit faptul că intenționează să înlocuiască câțiva jucători.

„Sunt foarte nemulțumit de câteva poziții pe care trebuie să ne întărim. Vom discuta cu managementul să vedem dacă ne va permite și vom avea în buget resurse pentru a face niște schimbări.

Autor a 13 puncte în confruntarea cu Dinamo, Kevin Hardy se anunță un baschetbalist demn de urmărit  în viitoarea ediție a Ligii Naționale. Antrenorul Sibiul afirmă că Hardy se aseamănă cu un alt american emblematic, Darnell Clavon.

„Am primit zilele acestea niște confirmări de la jucători.  Hardy știam că va fi probabil cel mai bun și îl comparam cu Clavon, înainte să vină. Nu are experiența lui Clavon, dar are toate restul calităților, iar Lawrence Gilbert a jucat din ce în ce mai bine, la fiecare meci, și sper că nu s-a oprit pentru că aștept și mai mult de la el.”

Fleșeriu a dezvăluit și motivul pentru care Octavian Popa Calotă a absentat de pe parchet în ultima dispută.

„Astăzi am vrut să-l protejez puțin pe Kevin (n.r. Calotă)  pentru că e jucătorul nostru important român și trei meciuri într-o săptămână e mult. În al doilea rând, vroiam să îl văd pe Vlad Tincu, mai mult decât pe Klassen, și nu m-a supărat, decât la un momentdat în apărare, când vroia să facă mai mult decât trebuia. Pe Klassen îl știu, e backup-ul lui Calotă și cred că va juca și el mai bine.”

*Foto: Facebook CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!