Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dan Fleșeriu: „Tactica pe care am adoptat-o eu a fost greșită”

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
06.12.2015

Seria de victorii consecutive a elevilor lui Fleșeriu a fost întreruptă sâmbătă seara de CSM CSU Oradea, care a devenit liderul LNBM, după cele 2 puncte obținute în fieful celor de la CSU Sibiu. Formația de pe Cibin n-a putut conta pe serviciile căpitanului Calotă, care a fost țintuit pe banca de rezerve din rațiuni medicale, însă Fleșeriu a declarat, după meci, că nu accidentările și-au spus cuvântul în disputa cu Oradea, ci tactica pe care a adoptat-o pentru acest meci.

„Nu voi vorbi despre accidentări, pentru că va spune lumea că voi căuta scuze pentru joc și nu vreau să discut aspectul acesta. E clar că ne-au lipsit niște jucători, nu numai unul, dar nu avem nicio scuză pentru faptul că nu am reușit să facem recuperările, pentru că nu am arătat aceeași agresivitate în apărare, ca de obicei. Vina nu este a jucătorilor, tactica pe care am adoptat-o eu a fost de data aceasta greșită și îmi asum întru totul.  Noi venim după o serie bună de victorii, dar, așa cum am spus și înaintea meciului, noi încă nu am reușit să facem încă nicio victorie împotriva celor patru echipe favorite pentru semifinale. (...) Tactica am schimbat-o la fiecare meci, în funcție de adversar, sau i-am făcut pe ceilalți să se adapteze la ceea ce facem noi”, a declarat Fleșeriu imediat după meci.

Tehnicianul lui CSU crede că înfrângerea suferită cu CSM-U Oradea i-a adus cu picioarele pe pământ pe galben-albaștri, care au fost pe val după o serie de reușite  consecutive. Referitor la absența lui Calotă de pe teren, Fleșeriu a spus că acesta va lipsi o bună bucată de vreme, din cauza unei accidentări.

„Nu uităm de unde am plecat și meciul cu Oradea ne aduce puțin cu picioarele pe pământ și ne arată de unde am plecat, și nu  e târziu să o luăm de la capăt. Calotă s-a accidentat la meciul trecut și va lipsi o vreme mai îndelungată, din păcate, dar o echipă nu stă într-un singur jucător”.

Galben-albaștrii au încheiat prima parte a campionatului pe locul 2, cu 7 victorii și 4 înfrângeri, cifre care deocamdată îl mulțumesc pe antrenorul lui CSU Sibiu.

„În momentul zero al campionatului, 99 la sută din oameni îmi spuneau că nu avem șanse la mai mult de trei victorii în tot campionatul. Suntem bine, așa cum suntem acum, cu 7 victorii. Aș fi vrut să o facem și pe a 8-a. Vreau să facem o victorie cu primele 4 clasate, mă refer la echipele pe care, în opinia mea, le văd în primele patru, și altfel discutăm. Dar trebuie să ne vedem de meciurile noastre: Clujul, Timișoara, Galați, Mediaș și Pitești. Cu echipele cu care ne batem să intrăm în primele 6. E o bătălie și o luptă crâncenă, în următoarele 11 meciuri”, a mai spus antrenorul sibienilor.

Dan Fleșeriu a prefațat și partida cu BC Timișoara, pe care echipa lui o joacă sâmbătă, de la ora 19:45, tot pe teren propriu.

„Meciul cu Timișoara va fi unul cel puțin la fel de greu ca și acesta. Au și ei jucători experimentați, au venit mai târziu, dar s-au unit acum și joacă și ei ca o echipă, așa că ne așteaptă un meci grei. Vom vedea care va fi starea noastră de sănătate și sper să reușim să valorificăm avantajul terenului propriu”, a conchis Dan Fleșeriu, antrenorul lui CSU Atlassib Sibiu. 

*Foto: Ana-Maria Mătușoiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!