Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dan Păltinişanu: "E o serie echilibrată. În mod sigur nu va fi 3-0"

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
27.04.2012

foto: fortaviola.ro

BC Timişoara şi U Cluj deschid sâmbătă seria semifinalelor din acest sezon. Primele două jocuri vor avea loc în Banat, iar Dan Păltinişanu crede că va fi un duel foarte puternic şi care în mod cert nu se va încheia în numărul minim de meciuri. Pivotul alb-violeţilor crede că actuala întâlnire va fi total diferită de cea de acum câteva sezoane, când Clujul a trecut de Timişoara în penultimul act.

Eu zic că datele problemei stau puţin altfel acum. Atunci eram echipa care nu emitea pretenţii şi s-a adeverit că echipa favorită a câştigat. Acum cred că lucrurile stau altfel şi avem o şansă bună să jucăm finala. Sunt două echipe foarte echilibrat şi va fi o serie foarte strânsă. Nu cred că sunt avantaje majore nici de o parte, nici de alta. O să decidă inspiraţia de moment a unei echipe. În mod sigur nu va fi 3-0. Nu pot să zic dacă 3-1 sau 3-2. Se joacă pentru intrarea în finală şi scorul e mai puţin important. Contează să ajungă cineva la 3 victorii şi sper să fim noi aceia.

Păltinişanu a vorbit despre lotul Clujului, dar crede că mai periculos este antrenor Marcel Ţenter.

Toată lumea ştie că principalele două pericole sunt Dykes şi Krstanovic, dar Clujul are un lot foarte echilibrat şi un antrenor foarte bun care poate să influenţeze meciul la fel de mult ca şi acei jucător, poate chiar mai mult! 

Coleg acum cu Branko Cuic, fost campion cu Clujul, Păltinişanu spune că sârbul a oferit antrenorului său detalii despre trupa ardeleană, dar că nu ştie cât vor fi de folos, pentru că jocul campioanei s-a schimbat.

Branko a jucat 4 ani acolo. Normal că îi cunoaşte pe majoritatea. I-a comunicat antrenorului câte ceva, dar cred că Ţenter a schimbat multe lucruri şi nu îi vom citi aşa de uşor.

"Pălti" a făcut apel la fani să repete atmosferă din precedenta semifinală atunci când, în ultimul meci, suporterii au cântat din primul până în ultimul minut, chiar dacă Timişoara era eliminată.

A fost o atmosferă incredibilă atunci. Sper să fie la fel şi acum. Vreau să mulţumesc publicului pentru reacţia pe care a avut-o şi cu CSM-ul, dar şi de-a lungul sezonului.

Clujul a trecut atunci cu 3-1 la general şi s-a calificat în finală.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!