Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dan Păltinişanu: "Nu am avut o dorinţă specială, nu mă las influenţat de orgolii"

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
11.01.2013

foto: Sebastian Tătaru

A evoluat 12 ani şi jumătate în maieul alb-violet, iar acum a jucat din nou împotriva Timişoarei. Dan Păltinişanu a debutat pentru BC Mureş chiar în sala în care a disputat cele mai multe jocuri din cariera sa. Pivotul ardelenilor a intrat fără trac pe parchet şi a fost cel mai bun om al echipei sale în prima repriză.

Primit cu aplauze la început şi la final, uşor huiduit pe la mijlocul jocului, Dan Păltinişanu a declarat pentru Digi24 Timişoara că revenirea în faţa publicului de pe Bega nu l-a lăsat indiferent.

A fost cam ciudat să mă încălzesc în partea cealaltă, a oaspeţilor, dar asta e viaţa. Acum sunt la Mureş, sunt fericit şi nu pot decât să mă bucur pentru victoria asta. Eu am o relaţie specială cu publicul de aici. Eu sunt timişorean şi cred că oamenii au apreciat ce am făcut pentru echipa asta.

Păltinişanu a discutat şi despre joc şi spune că bănăţenii au fost mai obosiţi.

Noi am profitat şi de faptul că BCT a jucat două meciuri foarte dificile într-o săptămână. Poate noi am fost azi puţin mai proaspeţi, puţini mai lucizi, dar asta nu diminuează din meritele echipei. Am dominat de la un capăt la celălalt şi meritam să câştigăm.

Întrebat dacă evoluţia sa poate fi pusă pe seama unei motivaţii interne puternice, pivotul a declarat că nu a venit să joace din orgoliu şi că nu avea nimic de demonstrat.

Nu cred că e vorba de o dorinţă specială. Cred că am destulă experienţă să nu mă mai las influenţat de orgolii. Eu încerc să-mi fac treaba cât mai bine la echipa la care sunt acum. Mă simt foarte bine la Târgu-Mureş. Cei de acolo m-au primit foarte bine, un colectiv foarte primitor.

Păltinişanu a petrecut 30 de minute pe parchet, mult peste ceea ce juca la Timişoara. Pivotul a fost folosit de Srecko Sekulovic şi pentru că Ousmane Barro, celălalt pivot adus în această iarnă, nu a putut fi folosit. Păltinişanu e bucuros însă că va avea concurenţă.

Abia aştept să vină. Nu am mai jucat de mult timp atâtea minute şi abia aştept să vină un back-up. Avem nevoie.

Pivotul a încheiat meciul cu 15 puncte, 6 recuperări şi un indice de 23 la eficienţă.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!