Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dani Popescu: "A fost un sezon destul de greu pentru mine"

Adrian Micinic

Adrian Micinic
16.06.2012

Dani Popescu, unul dintre tinerii jucători romni care s-au făcut remarcați în mod pozitiv pe parcursul sezonului competițional 2011/12, a vorbit pentru cititorii TotalBaschet în legătură cu jocul și rezultatele obținute pe terenul de joc, dar și despre streetball, disciplină în care bucureșteanul excelează de ani de zile.

Ce părere ai despre sezonul 2011/12 din punctul tău de vedere în condițiile în care ai jucat cu succes pentru două echipe diferite?

Sincer a fost un sezon destul de greu pentru mine. În iarnă a trebuit să mă mut la o echipă nouă o echipă cu pretenții unde am încercat să îmi fac treaba cât de bine am putut.

Ești mulțumit de jocul și prestațiile tale?

Da, pot spune că sunt mulțumit. Am reușit să trec destul de repede peste accidentarea de la mână, care m-a ținut departe de parchet aproximativ o lună și 2 săptămâni, iar sfârșitul de retur m-a prins pe teren.

Cum evaluezi parcursul echipei tale actuale, BCM U Pitești, în sezonul 2011/12? Ce părere ai de jocul echipei respectiv de rezultatele obținute?

A fost un parcurs destul de nebun pentru noi. Ne așteptam să ne impunem acasă în majoritatea partidelor, în deplasare la contracandidatele directe pentru locurile 6-9 însă scenariul a fost cu totul altul. Am oscilat făcând meciuri de senzație în deplasare, dar și evoluții modeste în fața propriilor suporteri. Per total cred că suntem pe plus câștigarea unui trofeu este întotdeauna un lucru notabil.

Fiind câștigătoare a Cupei României echipa ta va juca în cupele europene (conform anunțului FR Baschet). Cât este de important acest aspect din punctul tău de vedere?

O văd ca pe o nouă provocare. În această competiție sunt angrenate echipe puternice. Îți poți măsura forțele cu echipe care provin din țări cu tradiție în bashetul european și numai lucruri benefice pot rezulta.

Ce părere ai în legatură cu eliminarea regulii românului pe teren, respectiv de mărirea numărului de jucători străini înscriși pe foaia oficială? Sunt decizii benefice baschetului românesc?

Mi-am exprimat deja punctul de vedere referitor la acestă nouă regulă. Nu sunt de acord cu ea însă acum nu mai putem schimba nimic. Trebuie să ne antrenăm să fim în continuare serioși și să arătăm că avem valoare indiferent de numărul jucătorilor străini prezenți în campionat.

Streetball-ul este la rândul lui tot mai popular țara noastră. Recent ai câștigat Sport Arena 1 și jucat finala la Sport Arena 2 alături de antrenorul de la CSM București, Hristu Șapera, respectiv de jucătorul lui CSȘ Giurgiu, Cătălin Vlaicu. Ce părere ai despre această disciplină și ce laturi ale jocului te ajută să le dezvolți ca baschetbalist?

Sunt foarte mulți iubitori ai bashetului care prin astfel de turnee au șansa de a concura într-un mediu organizat fiind monitorizați de un arbitru.
În primul rând e un mod de relaxare. Vara sunt turnee participi cu prietenii, apropiații. Te ajută să te menții în formă, ai o libertate mult mai mare de exprimare.

Ce obiective ai în legatură cu această disciplină, care se dorește a fi inclusă pe viitor în programul olimpic? Cât de tentant este, din punctul tău de vedere turneul de la Moscova? Sunt șanse să joci la acest eveniment?

Nu cred că sunt șanse ca vara asta să ajung la Moscova. Pentru mine această disciplină îmi va fi întotdeuna dragă și ori de câte ori am timp liber voi fi pe teren.

În 24 partide disputate în sezonul 2011/12 (15 pentru Otopeni, 9 pentru Pitești), Popescu a avut medii de 7.8 puncte, 3.8 recuperări, 3.8 pase decisive, 1.0 intercepții și 2.3 posesii pierdute în 28.4 minute de joc pentru un coeficient de 8.8 la eficiență.

Foto: Mihai Neacșu 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!