Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Daniel Dillon este cel mai bun pasator din sezonul regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin

Eduard Popa

Eduard Popa
31.03.2015

daniel dillon

Duminică a luat sfârșit sezonul regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin, la capătul căruia CSM-U Oradea a reușit să se califice în play-off de pe locul 7, în ciuda faptului că încă de la începutul sezonului bihorenii au îndurat un număr mare de accidentări. Totuși conducătorul de joc Daniel Dillon a rămas apt de joc o mare parte a sezonului regulat și are un merit deosebit în parcursul echipei sale. Dillon a fost principalul marcator al echipei orădene, dar și primul din ligă la capitolul pase decisive

Australianul a reușit 159 de pase decisive în 23 de partide jucate în acest sezon, reușind astfel o medie de 6,9 pase decisive pe meci. Dillon este de asemenea singurul jucător din LNBM care a reușit un triple double, în victoria din 17 ianuarie de pe terenul celor de la Asesoft, scor 101-100. Atunci conducătorul de joc a obținut 14 pct, 13 recuperări și 11 pase decisive

Jucătorul echipei bihorene a mai avut prestații remarcabile la capitolul pase decisive în meciul câștigat cu Timba Timișoara (scor 84-68, 14 februarie) Dillon a reușit un record stagional 13 pase decisive, alături de 11 puncte, dar și în victoriile cu CS Universitatea Cluj și cu BCM-U Pitești, când a distribuit câte 12 pase decisive, alături de 19 respectiv 16 puncte.  

Principalii urmăritori pentru Dillon în clasamentul celor mai buni pasatori au fost Zlatko Jovanovic (BC Timișoara) cu 5,4 pase decisive și Niksa Nikolic (Gaz Metan Mediaș), cu 5,3 assist-uri. 

*Foto: Rolland Foto

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!