Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Darko Planinic este nominalizat la premiul de MVP al FIBA Europe Cup

Darko Planinic este nominalizat la premiul de MVP al FIBA Europe Cup

U-BT Cluj-Napoca evoluează în această stagiune pe trei planuri și unul dintre acestea este cel european. Formația clujeană este angrenată în FIBA Europe Cup și face parte din grupa J, alături de CSM CSU Oradea, Tsmoki Minsk și Ironi Ness Ziona.

În cea de-a doua fază a competiției internaționale, echipa coordonată de Dusko Vujosevic a adunat două victorii și o înfrângere, având șanse importante de calificare în sferturile de finală. Un merit deosebit îl are Darko Planinic, baschetbalist ce înregistrează medii de 17.0 puncte, 5.3 recuperări și 17.1 la eficiență.

În etapa precedentă, disputată pe terenul lui Ironi Ness Ziona, jucătorul croat a jucat foarte bine și a adunat 23 de puncte și 8 recuperări. Acesta a fost inclus în cvintetul rundei și apoi a fost nominalizat pentru premiul de MVP al sezonului în FIBA Europe Cup.

Patrick Richard, un alt baschetbalist al alb-negrilor ce s-a remarcat în această stagiune, s-a arătat bucuros pentru Darko Planinic, declarând că munca pe care o depune zi de zi îl recomandă pentru această distincție.

Evident, sunt fericit pentru coechipierul meu. Asta arată și ce facem noi ca echipă. Cu siguranță nu ar fi pus în lupta pentru MVP pe un jucător de la o grupare ce pierde mult. Am avut succes ca formație și el vine după o performanță dominantă împotriva lui Ness Ziona. Sper să continuăm să câștigăm și el să obțină acel trofeu pentru că muncește din greu în fiecare zi și se vede pe teren.”

Jucătorul american a fost completat de Mihai Silvășan, antrenorul principal al lui U-BT, care a confirmat cele spuse de Richard și l-a numit „un exemplu” pe căpitanul său.

O să repet puțin ce a zis Pat. Eu cred că important e să câștigăm. Eu cred că e normal ca dintr-o echipă bună să se ia un jucător care are statistici bune. Însă, cred eu, că fără ajutorul colegilor nu reușea acest lucru. El merită pentru că chiar muncește foarte bine la antrenament și este un exemplu din acest punct de vedere pentru toată lumea.”

Darko Planinic poate să fie votat de către suporterii din România la următorul LINK.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

7 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Nu l votati
    Am inteles ca da coate si simuleaza 😅

    No further comments...

    cu 4 ani în urmă (21.01.2020)
    • uplifter:

      Planinic
      Nu contest valoarea lui. Omul se vede ca are știința deosebita a jocului, insa dacă s-ar respecta ca om și mai ales ca sportiv de valoare, n-ar trebui sa vina cu maimutarelile și simulările alea care nu fac cinste niciunui sportiv care se respecta.
      Din acest punct de vedere prefer oricând un Zoki sau un Ouzy în locul lui, jucători poate nu de valoarea lui, dar care nu pacaleau sportul și fair-play-ul.

      cu 4 ani în urmă (21.01.2020)
    • ACS U-BT Cluj-Napoca Idivoiu:

      @uplifter
      Nu prea ai practicat niciun sport viata asta, asa-i?
      Mai trebuie sa ne zici ca nu trebuia sa il luam pe Rasic ca era de varsta a treia sau ca Buckman nu era destul de serios.

      "Daca se respecta ca om" :)))

      cu 4 ani în urmă (21.01.2020)
    • uplifter:

      Re
      Am făcut baschet 8 ani aici și primul lucru pe care l-am învățat de la 3 oameni deosebiți a fost care sunt principiile adevărate ale sportului.
      Dar tu n-ai cum înțelege...

      cu 4 ani în urmă (21.01.2020)
    Raspunde
  • West Petrom Arad jordan 23 :

    Planinic
    Nu am vazut in toate comentariile critice referitoare la Planinic pe cineva care sa-i conteste valoarea. E probabil unul dintre cei mai buni pivoti care au evoluat in campionatul nostru. Problema e ca nu e fair-play. E adevarat ca scopul scuza mijloacele, dar asta nu inseamna ca daca joci asa obligatoriu publicul trebuie sa te si placa. Nu e problema ca loveste, pt ca de lovit loveste si Markovic, si Faulker, in schmb acestia nu simuleaza. Daca tot joci "barbateste" atunci comportate la fel pana la capat. Asta e parerea mea si se pare ca o impartasesc destul de multi. Nu are legatura aici rivalitatea dintre suporteri sau cluburi. S-a vazut ca la restul jucatorilor sunt mult mai multe comentarii laudative decat critice.

    cu 4 ani în urmă (23.01.2020)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      Planinic
      Aceeasi lipsa crasa de fair-play si in seara asta din partea lui. Aceleasi maimutareli, simulări... JENANT din partea unui jucator valoros aceasta atitudine lipsita de bun simt pana la urma!!!! Pacat ca nu-i spune totusi cineva sa renunte la chestiile acestea.

      cu 4 ani în urmă (23.01.2020)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      Planinic
      Aceeasi lipsa crasa de fair-play si in seara asta din partea lui. Aceleasi maimutareli, simulări... JENANT din partea unui jucator valoros aceasta atitudine lipsita de bun simt pana la urma!!!! Pacat ca nu-i spune totusi cineva sa renunte la chestiile acestea.

      cu 4 ani în urmă (23.01.2020)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!