Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

David Dudzinski își va continua cariera în Japonia

David Dudzinski își va continua cariera în Japonia

După nouă sezoane petrecute în Europa, David Dudzinski își va continua cariera în Japonia, la San-en NeoPhoenix. Fostul jucător al Stelei București a evoluat în Turcia în ultimele două stagiuni, jucând pentru Bursaspor, formație alături de care a ajuns până în finala EuroCup, în 2022.

După patru ani la Holy Cross, Dudzinski a trecut Oceanul și a semnat în Italia, la Moncada Agrigento. Apoi, baschetbalistul american a mai jucat pentru Siauliai și Steaua București iar, în 2017, a ajuns în Belgia, la Antwerp Giants.

Dudzinski a petrecut patru sezoane în nordul Belgiei, având prestații excelente în Basketball Champions League, competiție în care a și jucat o finală. În 2021, sportivul de 2.06 metri a semnat cu Bursaspor și a făcut pasul spre EuroCup.

Din păcate pentru turci, aceștia și-au pierdut sponsorul principal în această vară astfel că majoritatea jucătorilor a decis să plece. De altfel, Bursaspor nu va mai evoluat în EuroCup, ci va trece în Basketball Champions League.

Dudzinski își va continua cariera în Japonia, la San-en NeoPhoenix, trupă care a câștigat de trei ori titlul, în 2009, 2010 și 2015. „Sunt entuziasmat că m-am alăturat acestei echipe și sper să ajungem din nou în playoff. Vreau să contribui astfel încât să avem o prestație cât mai bună în playoff. Am auzit că nivelul B League este foarte ridicat și de-abia aștept să vă cunosc”, a declarat jucătorul în vârstă de 31 de ani pentru site-ul oficial al japonezilor.

Într-adevăr, liga japoneză devine din ce în ce mai atractivă și o mulțime de jucători din Europa aleg să își continue cariera pe continentul Asiei. Unul dintre ei este și Leo Meindl, care a ieșit din contractul cu Zaragoza și va evolua în Japonia.

Citiți și:

*foto: Filip Istrate

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!