Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Davidescu: ”Nu vă este permis să faceți experiențe cu acești tineri”

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
15.11.2011

lonciu davidescuPolitenica Iași este singura echipă din Divizia A care, după opt etape scurse din actualul sezon, nu are nicio victorie.

Cu un lot format în marea majoritate din juniori, echipa antrenată de Costel Moscalu a pierdut cinci partide la peste 50 de puncte diferență, recordul fiind de 91 de puncte (134 - 43), în etapa a doua, contra lui Gaz Metan Mediaș.

Pentru a afla cât de mult influențează aceste înfrângeri psihicul jucătorilor și dacă se poate vorbi de a acumula experință în astfel de situații, totalbaschet.ro a apelat la ajutorul Profesorului Lonciu Davidescu.

Profesorul a răspuns pozitiv invitației noastre de a comenta cazul de la Iași și și-a exprimat părerea pe blogul propriu, Academie de Baschet.

Aceasta aventură a Politehnicii va avea consecințe nefavorabile pentru tinerii jucători care nu mai au încredere și siguranță că dezvoltarea lor profesională se va desfășura dupa principii profesionale și  științifice. Stimați Domni, nu vă este permis să faceți experiențe cu acești tineri care au încredințat în mâinile dumnevoastră viitorul lor sportiv.

Totodată Profesorul oferă și soluția pe care Federația Română de Baschet ar fi trebuit să o adopte în momentul în care Steaua București s-a retras din campionat.

Întreg materialul îl puteți citi accesând acest LINK.

Totodată vă invităm să vă exprimați opinia referitoare la subiect prin comentarii la articolul respectiv.

1 comentariu la aceasta stire:
  • suporteru lu peste :

    in sfarsit
    Cineva spune si chestia asta, in cele din urma. Tampenia de a supune juniorii/jucatorii tineri unor umilinte etapa de etapa, fara a se vedea vreo imbunatatire in jocul lor (nu au de unde, neavand niciun coleg experimentat si valoros de la care sa invete), este adusa de vocile tembele ale unor antrenori romani care chiar au chef de experimente (ca sa-si mai scoata si ei un loc caldut in divizia A prin subsolul clasamentului). Baietii de la Iasi ar trebui sa joace cu tineri de varsta lor, nu contra unor americani care cand joaca o fac profesionist si nu se uita cat de slab e adversarul (vezi crunta bataie de la Medias). In plus cand joaca cu o echipa miloasa si pierd DOAR la 40 de puncte simt ca nu sunt luati in serios si ca jocul lor oricum e varza.

    cu 12 ani în urmă (15.11.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!