Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Declarațiile jucătorilor lui U-BT înainte de disputa cu Vilpas

Declarațiile jucătorilor lui U-BT înainte de disputa cu Vilpas

Astăzi, 13 septembrie, U-BT Cluj-Napoca debutează oficial în sezonul 2021-2022 și își începe parcursul european. Formația pregătită de Mihai Silvășan se află în Grecia, acolo unde participă la turneul de calificare în grupele Basketball Champions League.

Adversara alb-negrilor din această seară este Salon Vilpas, o formație din prima ligă finlandeză. Cu această ocazie, mai mulți jucători au vorbit despre perioada de pregătire și despre jocurile care îi așteaptă în Atena.

A fost un cantonament destul de benefic pentru noi, foarte încărcat. Am avut multe antrenamente, drumurile au fost destul de obositoare dar măcar am reușit să ne unim, pentru că mulți jucători au venit anul ăsta, și eu zic că, overall, a fost un trip benefic. Am jucat șase meciuri tari și asta ne ajută cel mai mult. Mi se pare că anul trecut am avut o evoluție destul de mare și am avut șansa să stau lângă niște jucători experimentați și foarte maturi în jocul de baschet. M-a ajutat și pe mine chestia asta, am învățat de la fiecare câte ceva. Sper ca anul acesta să fie un an benefic pentru noi, mai ales că suntem români tineri acum. Kuti este cel mai mare, 24 de ani, restul suntem sub 18 ani. Sper ca toți jucătorii tineri să fie cu capul la joc și cu mintea la baschet și așa o să reușim. Pentru mine, eu vreau ca anul acesta să fie un pic mai bun ca anul trecut, pentru că anul trecut a fost perfect”, a declarat Ștefan Grasu.

Patrick Richard a menționat aspectele la care el și coechipierii săi vor trebui să fie atenți și a dat detalii despre adaptarea noilor baschetbaliși ajunși în această vară la Cluj:

Am revenit dintr-un cantonament greu, cu meciuri în Serbia și Bosnia. Suntem încântați de această oportunitate, ne-am antrenat din greu și suntem pregătiți să mergem acolo, să vedem ce putem face. Ei (n.r. Vilpas) sunt o echipă puternică. Toate echipele din preliminarii sunt puternice. Au în componență aruncători buni și le place să plimbe mingea în atac. Trebuie să fim pregătiți defensiv, să comunicăm și să fim noi înșine în ofensivă. Va fi un meci dificil, dar știm la ce să ne așteptăm. Mulți dintre jucătorii noi sunt de fapt veterani, dar nu aici. Aduc multă experiență care ne ajută. Nu avem atât de mulți jucători tineri, așa că cei noi prind totul destul de repede. Au jucat în multe locuri și toată lumea are același țel. Vrem să îndeplinim obiectivele stabilite de club, iar acum urmează prima provocare: încercăm să ne calificăm în Champions League.

Nu în ultimul rând, Andrija Stipanovic a prefațat disputa cu Salon Vilpas:

Cred că suntem pregătiți. În ultima lună și jumătate am muncit din greu. Ne-am pregătit din punct de vedere fizic foarte mult. Vilpas sunt o echipă bună, joacă un baschet tipic nordic. Aruncă de la mare distanță, aleargă în permanență. Îi studiem cu atenție și conștientizăm că trebuie să jucăm cel mai bun baschet al nostru. În ultimele două săptămâni ne-am apropiat și mai mult. Avem un grup grozav și sper să rămânem la fel de uniți.

Confruntarea va începe la ora 20:30 și va putea fi urmărită pe următorul LINK.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!