Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Déjà Vu: Steaua pierde primul meci din semifinala LNBM cu BC Mureş

Eduard Popa

Eduard Popa
05.05.2016

steaua_bc_mures

Steaua CSM Eximbank a încasat o înfrângere usturătoare în primul meci din semifinalele playoff-ului, scor 90-71, în compania celor de la BC Mureş.

Steaua a intrat pe parchet în formula Marinovic, Troupe, Malesevic, Nicoară şi Amis. De partea cealaltă mureşenii au fost nevoiţi să evolueze fără cel mai bun marcator al ligii, Alhaji Mohammed. Astfel, formula de start a lui BC Mureş a fost alcătuită din Martinic, Gajovic, Fraseniuc, Jurevicus, Barro.

Partida a început echilibrat, după 4 minute scorul fiind 9-7 pentru oaspeţi. Dar defensiva în zonă gândită de antrenorul Barnabas Szaszgaspar a pus în reale dificultăţi atacul Stelei, fapt ce a permis mureşenilor să înscrie de multe ori pe contraatacuri simple, în timp ce ţineau ofensiva roş-albastră în şah. Astfel, BC mureş a reuşit un run de 9-0, apoi a încheiat primul sfert cu 13 puncte avans, scor 27-14.

În sfertul doi steliştii au reuşit să se apropie, chiar şi la 5 puncte (31-26), dar mureşenii au încheiat din nou în forţă, crossover-ul diabolic al lui Martinic asupra lui Chris Cooper stabilind scorul final al primei reprize, 47-33 pentru BC Mureş.

 Steliştii au revenit mult mai montaţi de la cabine şi, prin Porter Troupe şi Marko Marinovic, au reintrat treptat în joc. După coşul lui Jurevicus care împingea scorul la 50-33, gazdele au reuşit un parţial de 14-0 şi în cele din urmă au egalat scorul la 55. Martinic a reuşit încă un coş de 3 puncte şi un no look pass fabulos pentru Laszlo Lazar, iar Pani Barac a pus ultimele puncte pe tabelă în acel sfert, ce au dus scorul la 62-59 pentru Mureş.

Sfertul patru a fost însă unul de coşmar pentru stelişti. După ce Troupe a egalat situaţia la 62, pe parchetul Polivalentei din Bucureşti nu a mai existat decât echipa oaspete, care a înscris nu mai puţin de 6 coşuri din spatele liniei de 3 puncte.

Scor final 90-71 pentru BC Mureş şi steliştii îşi aduc aminte de seria de anul trecut, când tot în faza semifinalelor din playoff-ul LNBM au întâlnit BC Mureş, din postura de favorită şi au pierdut 3-0, inclusiv ambele meciuri de pe teren propriu.

Goran Martinic a fost cel mai bun om al meciului, cu 21 de puncte şi 10 pase decisive, 5 din 5 de la 3 puncte şi nicio minge pierdută! Goran Gajovic a înscris la rândul său 20 de puncte, la care a adăugat 9 recuperări, iar Ousmane Barro a reuşit 19 puncte şi 8 recuperări.

De la stelişti s-a remarcat Porter Troupe, cu 18 puncte şi 8 recuperări, secondat de Marinovic, Bill Amis şi Pani Barac, toţi cu câte 10 puncte.

De remarcat este faptul că atunci când l-a avut pe Nikola Malesevic pe parchet (24:55 minute), Steaua a avut un rating de +2. Din păcate pentru roş-albaştri, sârbul a suferit o entorsă şi nu a mai putut continua partida.

Rămâne de văzut dacă atât el, cât şi Alhaji Mohammed, vor putea reveni pentru meciul doi din această serie, ce va avea loc tot la Sala Polivalentă din Capitală vineri, de la ora 18:00.   

*foto: sportpictures.eu

4 comentarii la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș FAC :

    :)))))))))))
    Scor final 90-71 pentru BC Mureș și steliștii își aduc aminte de seria de anul trecut, când tot în faza semifinalelor din playoff-ul NBA au întâlnit BC Mureș...

    cu 8 ani în urmă (05.05.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș FAC :

    NBA
    Asta dupa ce Mureșul a surprins eliminând pe LA Clippers

    cu 8 ani în urmă (05.05.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș mickeymouse :

    NBA
    In NBA au jucat cu prima echipa, ieri s-au prezentat doar cu a doua.

    cu 8 ani în urmă (05.05.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș mickeymouse :

    NBA
    In NBA au jucat cu prima echipa, ieri s-au prezentat doar cu a doua.

    cu 8 ani în urmă (05.05.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!