Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Derby-ul primelor două clasate se joacă sâmbătă la Sibiu

Radu Bărăian

Radu Bărăian
13.11.2015

Etapa cu numărul 8 din Liga Națională de Baschet Masculin ne propune duelul primelor clasate, SCM U Craiova și CSU Sibiu. Partida se va juca în fieful sibienilor, în Sala Transilvania, sâmbătă, 14 noiembrie, începând cu ora 19:00, jocul urmând să fie transmis în direct de DigiSport 3. 

Potrivit clasamentului provizoriu, SCM Universitatea Craiova ocupă prima poziție în clasament cu 12 puncte, având un bilanț de 5 victorii și 2 înfrângeri. De cealaltă parte, sibienii sunt pe 2 cu 11 puncte, având la activ 4 meciuri câștigate și 3 pierdute. Ambele formații vin cu un moral bun înaintea duelului direct, Sibiul câștigând în runda precedentă la Galați cu 78-64, reușind cea de-a treia victorie consecutivă, în timp ce Craiova s-a impus în fața celor de la CSM-U Oradea, scor final 73-68. 

Din punct de vedere al întâlnirilor directe, Sibiu și Craiova s-au întâlnit din 2008 și până în prezent de 15 ori, timp în care galben-albaștri s-au impus de 9 ori, iar alb-albaștri de 6. De asemenea, în ultimele patru meciuri Sibiu vs. Craiova, cele două echipe și-au împărțit victoriile, fiecare câștigând pe teren propriu. Astfel, ultima victorie a echipei oaspete în acest duel Sibiu vs. Craiova s-a consemnat în data de 9 februarie 2013, atunci când oltenii cu câștigat în Transilvania cu 90-68. În stagiunea precedentă, CSU a câștigat pe teren propriu cu 75-61, în timp ce Craiova s-a impus în Bănie cu 77-69. 

De la ultima întâlnire directă dintre CSU și SCM s-au schimbat foarte multe lucruri, aproape în totalitate, de la lotul de jucători, până la banca tehnică sau chiar conducere. Astfel, un pronostic pentru confruntarea de mâine este greu de anticipat. Sibiul, o echipă care marchează foarte mult, având cel de-al doilea atac din ligă, cu 549 de puncte la activ, va întâlni o formație care pune foarte mare preț pe jocul din afara semicercului. Principalul avantaj al oltenilor în fața sibienilor este contribuția celor doi jucători români cu nume, Cătălin Burlacu și Bogdan Popescu, în timp ce gazdele de mâine se bazează la capitolul jucătorilor români foarte mult pe Octavian Popa Calotă. Totuși, echipa lui Dan Fleșeriu are un atuu în persoana lui Kevin Hardy, care este cel mai bun marcator, recuperator, respectiv cel mai eficient jucător din tabăra ardeleană. 

Disputa din Sala Transilvania va fi arbitrată de un trio format din Marius Ciulin, Dragoș Nicolae și Ciprian Ciocan, în timp ce comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Marius Marinescu. 

*Foto: Facebook CSU Sibiu / Răzvan Păsărică (sportpictures.eu)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!