Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dinamo București caută revanșa în Eternul Derby cu Steaua București

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
01.12.2022

Dinamo București caută revanșa în Eternul Derby cu Steaua București

Etapa a opta a Ligii Naționale de Baschet Masculin ne pune în față un duel extrem de spectaculos încă din prima zi. Dinamo București primește vizita celor de la Steaua București în Eternul Derby. Confruntarea va avea loc vineri, de la ora 20:00.

La ora meciului, cele două echipe au un bilanț identic: 3-3. Atât Steaua, cât și Dinamo au bifat victorii împotriva celor de la CSO Voluntari și Laguna București. Al treilea succes a venit în meciul cu CSM Galați pentru alb-roșii, respectiv în confruntarea cu CSM Focșani pentru roș-albaștrii.

Cele două echipe s-au întâlnit deja în această stagiune, în Cupa României. Formațiile au făcut parte din Grupa C, alături de U-BT Cluj-Napoca. Dinamoviștii au reușit să o învingă pe campioana României spre deosebire de rivalii lor, dar s-au văzut învinși în derby și astfel ambele echipe au ratat calificarea în turul următor.

După înfrângerea din deplasarea cu CSM Oradea, scor 68-85, Câinii Roșii l-au demis pe Aleksandar Trifunovic. Acesta avea un bilanț de 2-2 în campionat, respectiv 1-1 în Cupa României, competiție ce părea să fie cel mai accesibil obiectiv al echipei datorită contingentului de români.

Locul său pe banca tehnică a fost preluat de către Sotiris Manolopoulos, secundul Greciei la EuroBasket 2022 și antrenorul principal al grupării elene în preliminariile pentru Mondialul din 2023. Acesta a debutat cu un succes pe banca tehnică, în disputa cu CSO Voluntari. La acel meci, Dinamo nu s-a putut baza pe Marquis Addison, Radu Vîrnă și Rareș Uță, dar a reușit să se impună chiar și cu o rotație de șapte oameni.

După acest meci, a urmat pauza provocată de meciurile echipelor naționale. Primul meci jucat de dinamoviști după două săptămâni și jumătate a fost împotriva celor de la SCM Timișoara și a adus o înfrângere cu scorul de 74-91 pe terenul formației de pe Bega.

Un parcurs similar au avut și roș-albaștrii în ultimele două etape. Echipa Armatei a reușit o victorie surprinzătoare pe terenul lui CSO Voluntari, scor 79-77. Acest meci a dus la demiterea lui Sașa Ocokoljic de pe banca tehnică a vicecampioanei României.

O săptămână mai târziu, SCM Timișoara a vizitat Sala Regimentului de gardă „Mihai Viteazul”. Bănățenii și-au consolidat forma de succes din debutul stagiunii și au reușit să se impună cu 90-81, administrându-le steliștilor cel de-al treilea eșec stagional.

Și Steaua a trecut printr-o schimbare de antrenor în acest sezon. Deși Mladen Jojic preluase banca tehnică a echipei în această vară, el nu s-a aflat în postura de principal la vreunul dintre meciurile oficiale. Locul său a fost preluat de Zoltan Safar.

Strahinja Jovanovic va fi jucătorul de urmărit în disputa de vineri. Sârbul este al doilea marator al campionatului, cu o medie de 22 de puncte pe meci. El conduce ierarhia paselor decisive la Steaua, cu 5 pe meci. Lider la recuperări în tabăra roș-albastră este Peter Olisemeka, cu 10.4.

În tabăra adversă, cele trei categorii principale de statistică au trei lideri diferiți: Darnell Edge la puncte (13.4), Vlad Moldoveanu la recuperări (4.2) și Andrei Mandache la assist-uri (3.2).

Disputa dintre CS Dinamo București și CSA Steaua București va avea loc vineri, 2 decembrie, de la ora 20:00 și va putea fi urmărită pe Digi Sport 2, Prima Sport 1 și FRB TV.

*foto: Sport Pictures

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!