Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dinamo București își joacă ultima carte pentru calificarea în Top 10 în Liga Națională

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
27.01.2023

Dinamo București își joacă ultima carte pentru calificarea în Top 10 în Liga Națională

Într-unul dintre cele mai importante meciuri ale etapei cu numărul 18 din Liga Națională, Dinamo București primește vizita celor de la CSM Constanța. Confruntarea este programată sâmbătă, 28 ianuarie, de la ora 18:00.

Acest duel poate decide întreg sezonul dinamoviștilor. După ratarea calificării în Final Eight-ul Cupei României, dinamoviștii sunt la un pas greșit distanță de a rata și calificarea în Top 10 în campionat. Acest insucces ar coincide cu risipirea oricărei șanse la titlu în acest sezon.

Pentru a se califica mai departe, Dinamo are nevoie de o victorie în meciul de sâmbătă. În acest caz, elevii lui Sotiris Manolopoulos ar avea un bilanț de 9-7 și ar avea avantaj în orice situație de egalitate în ierarhie datorită rezultatelor directe cu CSM Galați, CSO Voluntari și eventual CSM Constanța. Pe de altă parte, un eșec nu le permite alb-roșilor să spere că ar putea trece mai departe datorită rezultatelor directe.

Dinamo și-a complicat viața în special în ultimele cinci meciuri. După patru victorii consecutive, trupa din capitală a suferit un picaj inexplicabil și a pierdut patru dintre următoarele cinci meciuri. Singurul succes a venit acasă, cu SCM Timișoara (77-71). În afara acestuia, bucureștenii au pierdut cu codașa Laguna București (77-78), CSM Oradea (74-88), CSO Voluntari (78-80) și CSA Steaua București (81-82).

Vlad Moldoveanu este liderul echipei la puncte și recuperări, cu 13.4, respectiv 5.5 astfel de realizări pe meci. La pase decisive, Toni Katic se remarcă cu o medie de 3.9 pe meci. El absentează pe parchet din cauza unei accidentări.

De partea cealaltă, CSM Constanța a obținut două victorii mari în ultimele două runde prin care și-a asigurat prezența în Top 10. Ultimul a venit la începutul acestei săptămâni, în confruntarea cu CSA Steaua București, încheiată cu scorul de 82-71.

Înaintea acestui joc, elevii lui Alexandru Olteanu au trecut de SCM Timișoara cu scorul de 82-67 într-un meci de la malul Mării Negre. Acest succes le-a asigurat marinarilor un avantaj consistent din punct de vedere al coșaverajului în cazul unei situații de egalitate cu bănățenii.

Cu toate acestea, acest joc nu este neînsemnat pentru Gladiatorii din Tomis, întrucât calificarea lui Dinamo în Top 10 ar coincide cu două rezultate negative la startul fazei secunde din Liga Națională. Cu celelalte trei echipe aflate în lupta pentru calificare, dobrogenii au un bilanț de 1-1.

Nate Johnson este cel mai bun marcator al constănțenilor și al doilea al campionatului, cu o medie de 19.3 puncte pe meci. Egidijus Mockevicius conduce ierarhia la recuperări, cu 8.1 pe meci, în timp ce Vytenis Cizauskas este cel mai bun pasator, cu 6.1 assist-uri pe meci.

Confruntarea dintre Dinamo București și CSM Constanța are loc sâmbătă, 18 ianuarie, de la ora 18:30 și poate fi urmărită în direct pe Digi Sport 4, Prima Sport 5 și FRB TV.

*foto: Facebook/CSM Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!