Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dinamo București o învinge pe CSM Constanța și intră în Top 10

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
28.01.2023

Dinamo București o învinge pe CSM Constanța și intră în Top 10

Dinamo București a obținut o victorie imensă în meciul decisiv pentru calificarea în Top 10, cu CSM Constanța. Deși erau deja calificați în faza a doua a campionatului, dobrogenii au luptat până în ultima secundă, dar au cedat în cele din urmă cu scorul de 90-83, iar câinii roșii avansează în faza următoare.

Dinamo București: Darnell Edge, Andrei Mandache, Donte Ingram, Vlad Moldoveanu, Jakub Wojciechowski

CSM Constanța: Andrei Oprean, Vytenis Cizauskas, Vlad Corpodean, Jakob Cebasek, Egidijus Mockevicius

Partida a avut parte de un debut echilibrat, cu câte patru puncte înscrise de Mandache și Wojciechowski, respectiv de Cizauskas și Cebasek. A urmat un run impresionant de 12-0 al dinamoviștilor, ghidat de Edge și Moldoveanu. Alexandru Olteanu a fost forțat să ceară rapid un timeout, iar elevii săi au reacționat bine și au oprit seceta. Aceștia au reușit în sfârșit să forțeze o ratare a gazdelor și să puncteze prin Cizauskas și Ivanauskas. Cel din urmă a preluat frâiele ofensivei dobrogenilor, care au reintrat în meci. După primul sfert, scorul era 26-16, iar Ivanauskas avea 10 puncte.

Rhodes a redus diferența la una de o singură cifră în debutul părții secunde, dar Ogide și Edge au răspuns cu patru puncte consecutive imediat. Rhodes cu o triplă și Lazăr cu un and-one au redus diferența la doar două posesii (30-24). Mandache în tranziție și Ogide de la semi-distanță au refăcut avansul în unul de două cifre. Manolopoulos a cerut primul timeout după coșul pe contră reușit de Mockevicius, care transforma scorul în 37-26. Cizauskas a punctat printr-un floater, înaintea reușitei de la semi-distanță a lui Moldoveanu. Addison a înscris de afară pentru a majora diferența la 14 lungimi. Scorul la pauza mare a fost stabilit de o triplă dificilă a lui Johnson.

A doua repriză a debutat cu liberele lui Ingram. Cizauskas a refăcut diferența de 16 puncte, iar Corpodean a punctat din spatele semicercului. Johnson i-a urmat exemplul și deficitul redevenea de 10 puncte. Cizauskas a fost găsit sub panou de Johnson și scorul era 49-41. Diferența a ajuns la cinci lungimi după un nou coș de afară al lui Nate. Edge a oprit sângerarea cu un stop-șut de la semi-distanță și a dat drumul unui run de 6-0 al echipei sale, oprit de o triplă a lui Cebasek. Edge a răspuns imediat prin același procedeu. Mandache a reușit un and-one prin care a dus scorul la 60-47. Lazăr a redus diferența la 10 lungimi prin același procedeu. Cebasek a înjumătățit acest deficit cu cinci puncte la rând. Addison a preluat inițiativa și cu două coșuri de afară i-a păstrat în spate pe marinari. Cebasek a stabilit scorul înaintea actului decisiv: 70-62.

Edge și-a continuat evoluția excelentă și a deschis ultimul sfert cu un coș de la distanță. Mandache i-a urmat exemplul în urma unei reușite a lui Ivanauskas. Lazăr a înscris printr-un procedeu spectaculos din căciulă, înainte ca Addison să bifeze a treia triplă la rând pentru alb-roșii. Rhodes a punctat și el prin același procedeu. Cizauskas și Nate i-au readus în joc pe constănțeni. Rhodes a contribuit și el și a dus scorul la 82-76. Moldoveanu a oprit momentul bun al adversarilor, înaintea unui dunk al lui Johnson. Cu puțin mai mult de un minut înainte de final, Lazăr a redus diferența la patru puncte. Moldoveanu a înghețat partida cu un coș de trei puncte din zero grade, iar scorul final a fost .

Darnell Edge a fost liderul dinamoviștilor în acest succes și a încheiat cu 29 de puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive. Andrei Mandache s-a remarcat cu 10 puncte, 7 recuperări și 6 pase decisive. Pentru constănțeni a ieșit la rampă Rapolas Ivanauskas cu 12 puncte și 14 recuperări. Vytenis Cizauskas a avut 15 puncte, 4 recuperări și 6 pase decisive.

Cele două echipe merg braț la braț în Top 10. CSM Constanța va începe faza a doua cu un bilanț de 2-6, în timp ce Dinamo București intră acolo cu un record de 4-4.

*foto: Facebook/CSM Constanța 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!