Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dinamo București și Athletic Constanța închid etapa a 28-a a Ligii Naționale

Dinamo București și Athletic Constanța închid etapa a 28-a a Ligii Naționale

CS Dinamo București și BC Athletic Neptun Constanța se întâlnesc luni, 11 aprilie, în ultimul meci al etapei a 28-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, duelul din Sala Dinamo urmând să fie transmis la televizor.

Formațiile sunt vecine în clasament înaintea meciului direct, Dinamo ocupând poziția a 10-a cu un bilanț de 12 victorii și 14 eșecuri, iar Constanța este pe 11 cu 11-15. Dobrogenii au putut să oprească o serie de trei înfrângeri, prin succesul de pe teren propriu în fața lui CSO Voluntari, în timp ce Dinamo a încasat al doilea eșec în ultimele cinci runde, 67-79 la Oradea.

Bucureștenii traversează forma puțin mai bună în ultima perioadă, cu toate că eșecurile constănțenilor în luna martie au venit la șase, patru sau două puncte diferență, în două cazuri văzându-se învinși pe teren propriu. Athletic a marcat în două rânduri peste 80 de puncte în această perioadă, în celelalte trei partide având sub 75 de puncte la final.

Dinamo a trecut pe teren propriu până acum de trei echipe care sunt pe loc de playoff sau au încă posibilitatea să ajungă acolo (Sibiu, Ploiești și Steaua). În schimb, Constanța a câștigat doar patru partide în deplasare în LNBM, pe terenul Sibiului, al Rapidului, la Ploiești respectiv la Galați, această ultimă victorie fiind în a doua parte a lunii ianuarie din acest an.

Bucureștenii au 4-1 în meciurile directe din Liga Națională

Primul și până acum singurul succes al „Gladiatorilor din Tomis” în LNBM împotriva lui Dinamo a venit în tur, scor 64-55, formațiile contribuind atunci pentru 85 de recuperări, majoritatea defensive în ambele tabere. Double-double-ul lui Viktor Gaddefors (17 puncte, 10 recuperări) n-a fost suficient pentru Dinamo, Constanța avându-i doar pe Gaskins și Peter-McNeilly în double figures, dar cu excepția fraților Mâinea, toți ceilalți jucători au putut să marcheze din echipa lui Alexandru Olteanu.

Dinamo și Athletic sunt printre fruntașele campionatului în privința mediei de recuperări, dobrogenii fiind chiar lideri la acest capitol, cu 39.8, iar Dinamo are 37.8. Diferența dintre echipe este mai mică la recuperările ofensive, 12.3-11.7 în favoarea constănțenilor.

Întâlnirea este foarte importantă în cursa pentru playoff, în cazul unei victorii pentru Athletic Constanța urmând să fie egalitate de puncte între trei echipe, iar CSA Steaua București s-ar menține pe locul 8 cu 12-16 bilanț. Un succes obținut de Dinamo ar însemna că formația lui Hakan Demir o să aibă prima șansă la clasarea pe o poziție care duce în playoff.

Partida de la București are loc luni, 11 aprilie, de la ora 19.00 și va fi transmisă în direct pe Digisport 3, LookSport 2 și YouTube FRB TV.

*foto: Facebook Baschet Club Athletic Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!