Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dinamo își ia revanșa în fața Stelei pentru înfrângerea din Cupa României

Dinamo își ia revanșa în fața Stelei pentru înfrângerea din Cupa României

Astăzi, 2 decembrie, în Sala Dinamo din Capitală a avut loc un nou episod al rivalității dintre CS Dinamo București și CSA Steaua București. După o primă repriză echilibrată, gazdele au preluat inițiativa și s-au impus cu 88-69.

CS Dinamo București: Darnell Edge, Donte Ingram, Andrei Mandache, Vlad Moldoveanu, Jakub Wojciechowski

CSA Steaua București: James Farr, Albert Stan, Titus Nicoară, Strahinja Jovanovic, Karlo Vragovic

Având un plus de moral după victoria din Cupa României, oaspeții au început mai bine, grație unui joc foarte bun făcut de Jovanovic. Cu toate acestea, gazdele s-au ținut scai de adversari și a urmat o perioadă mai bună a elevilor lui Sotiris Manolopoulos. Zoltan Safar a cerut un timp de odihnă, iar Peter Olisemeka s-a achitat excelent de responsabilitățile primite, fiind de neoprit în ofensivă. De partea cealaltă, Moldoveanu și Marquis Addison s-au remarcat atât de la distanță, cât și din interiorul semicercului și, la finalul actului inaugural, Dinamo conducea cu 23 la 21.

În următoarele zece minute, partida a rămas la fel de echilibrată și disputată. Toni Katic și-a arătat valoarea și a rezolvat mai multe faze în atac pentru Câinii Roșii, în timp ce Olisemeka a continuat să facă spectacol. Wojchiechowski, noua achiziție a trupei din Ștefan cel Mare, a fost introdus pe teren pentru a anula jocul ofensiv a lui Olisemeka și Dinamo a reușit să egaleze. În ultimele secunde ale sfertului secund, Mandache a marcat o triplă prin care și-a apropiat echipa la un punct de adversari, însă efortul lui Luca Vasile a adus încă două puncte pentru Steaua, care a intrat la vestiare cu un avantaj de o posesie: 49-46.

După revenirea de la vestiare, cele două tabere nu au mai arătat aceeași eficiență în ofensivă, marcându-se doar nouă puncte în primele cinci minute ale sfertului al treilea. Steliștii s-au menținut la conducere până pe finalul penultimului act, când dinamoviștii au revenit, grație unui joc excelent reușit de Rareș Uță și Katic. În cele din urmă, Addison a închis sfertul cu o triplă, iar Dinamo avea un avantaj de cinci puncte (63-58), înaintea ultimelor zece minute.

Formația militară nu a renunțat la luptă și a început sfertul patru cu un parțial de 7-0, prin care a revenit la conducere. Marcatorii acestei secvențe au fost Vragovic și Djuric, care l-au provocat pe Manolopoulos să solicite un time-out. Dinamo a răspuns cu un run de 11-2, după coșuri marcate de Edge, Mandache și Ingram. Prin urmare, gazdele s-au distanțat la șapte puncte: 74-67. Indicațiile lui Safar nu au mai dat roade, iar gazdele au controlat finalul meciului, câștigând cu 88 la 69.

Dinamo a avut șapte jucători în double-digits: Vlad Moldoveanu (16 puncte, 9 recuperări), Jakub Wojciechowski (12 puncte), Andrei Mandache (11 puncte, 6 pase decisive), Darnell Edge (11 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive), Donte Ingram (10 puncte), Toni Katic (10 puncte, 8 pase decisive), Marquis Addison (10 puncte).

De partea cealaltă, s-au remarcat Peter Olisemeka (16 puncte, 11 recuperări), Titus Nicoară (12 puncte, 8 recuperări), Strahinja Jovanovic (11 puncte, 5 pase decisive) și Karlo Vragovic (11 puncte).

Datorită acestui rezultat, alb-roșiii ajung la un bilanț de 4-3, în timp ce galben-albaștrii au 3-4. În următoarea etapă, CS Dinamo București joacă, în deplasare, pe terenul lui CSM Ploiești, în timp ce CSA Steaua București nu are programat niciun meci.

*foto: Facebook – Dinamo București Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!