Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dinamo și CSU Sibiu se luptă pentru a doua victorie în Liga Națională

Dinamo și CSU Sibiu se luptă pentru a doua victorie în Liga Națională

Dinamo București și CSU Sibiu se întâlnesc, sâmbătă, 30 octombrie, în etapa a 6-a din Liga Națională de Baschet Masculin. Ambele combatante au avut un start de sezon modest, cu un singur succes bifat și sunt vecine de clasament, în afara locurilor de play-off.

Bucureștenii au beneficiat un program mai complicat în primele etape, când au întâlnit campioana U-BT Cluj-Napoca, vicecampioana CSM Oradea și deținătorea Cupei României, CSO Voluntari. Pe lângă eșecurile cu aceste trei grupări, Dinamo a cedat și cu SCM Timișoara (83-87), unicul succes bifându-l cu CSM Târgu Jiu (94-91).

Sibiul a debutat cu patru eșecuri în primele patru etape. Runda trecută, elevii lui Dan Fleșeriu au învins CSO Voluntari, în fața propriilor fani, cu 86-83, pentru primul rezultat pozitiv în LNBM. Înfrângerile au venit cu excepția celei de la Oradea, împotriva unor echipe care n-au prins play-off-ul anul trecut (Athletic Constanța, CSA Steaua București) sau au terminat sezon regulat în urma formației de pe Cibin (SCM U Craiova).

La statisticile cumulate, Dinamo se află în fața Sibiului atât în privința mediei de puncte marcate (75.8-74.4), cât și la recuperări (37.2-34.8). Galben-albaștrii în schimb adună mai multe assist-uri (16.0-13.4) și au un procentaj mai bun la aruncările de 3 puncte (32.8-27.7%).

Nenad Miljenovic iese în evidență la media de puncte marcate pentru Dinamo, cu 18.0, dar și la pase decisive (3.8), lider la recuperări fiind Keith Clanton (9.6). În tabăra sibiană conduc Justas Tamulis (20.6 puncte), Rareș Uță (8.0 recuperări) și Monyea Pratt (4.8 assist-uri), shooterul lituanian având și recordul de puncte marcate într-un meci în acest sezon (39 împotriva lui SCM U Craiova).

În privința meciurilor directe, în ultimele 10 dueluri directe în Liga Națională CSU Sibiu are 7 victorii, în timp ce Dinamo București a dispus de trei ori de ardeleni. Ultimul succes al formației din capitală pe teren propriu în fața Sibiului datează din 5 februarie 2020 (scor 79-78).

Clubul sibian a pus la vânzare bilete virtuale, la inițiativa fanilor, pentru meciul din Sala Dinamo, în condițiile în care accesul spectatorilor este interzis cel puțin 30 de zile după ultima decizie a Guvernului.

Meciul de sâmbătă va fi transmis pe canalul de YouTube al Federației Române de Baschet, începând cu ora 18.00.

 

*foto: Facebook Dinamo București Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!