Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

DIVIZIA A MASCULIN. Avancronică: CS Energia Rovinari - CS Municipal București

Ioana Ardereanu

Ioana Ardereanu
12.11.2011


 

    Sala Sporturilor Tg-Jiu

duminică, 13.09

    în direct pe Digi Sport 3 

 
Arbitri: Marius Ciulin, Laszlo Bukurești, Alexandru Anica

 

 

 

Etapa a 8-a a campionatului masculin, Divizia A va opune printre altele pe CS Energia Rovinari și CSM București într-unul din meciurile de mare interes ale acestui sfârșit de săptămâna. Partidă se va desfășura la Sală Sporturilor din Tg-Jiu, cu începere de la ora 19.30 și va putea fi urmărită în direct pe Digi Sport 3.    

Confruntarea dintre cele două protagoniste de mâine se anunță una echilibrată dată fiind apropierea valorică și componența celor două loturi. Meciul este unul decisiv însă pentru formația gorjană, care, momentan se află pe poziția a 11-a cu o linie de clasament de 2 victorii și 5 înfrângeri. De cealaltă parte, bucureștenii au parte de un parcurs înfloritor, cu 4 reușite și 3 înfrângeri, clasându-se în primele opt echipe ale campionatului, mai exact pe locul al 7-lea.     

Ultima victorie pe care formația din Capitală a înregistrat-o a fost chiar în etapa trecută, când gruparea municipală a trecut peste CSM Pitești cu scorul de 82 la 70. La celălalt pol, echipa antrenată de Slobodan Nikolic a cedat cu greu în față leilor din Banat, pierzând în finele confruntări cu scorul de 91-75, scor nerelevant însă, având în vedere că gorjenii au mers cap la cap cu adversarii lor până aproape de sfârșit.     

Dacă până acum gruparea de pe maulul Jiului nu a dispus de doi oameni importanți în angrenajul echipei, duminică atât David Steffel, cât și Viorel Mocanu vor reveni în teren pentru a-și ajuta echipa. De asemenea gorjenii vor beneficia și de aportul semnificativ al jucătorului american Louis Darby, care în ultimele două etape, a fost centrul echipei, remarcându-se la toate capitolele. Așadar, meciul ”va găzdui„ duelul sub panou între David Steffel și Virgil Căruțașu, ambii având aceeași medie de recuperări, 5.0, dar și o medie apropiată de puncte de 11.6, respectiv 10.3. În această privință, avantajat este pivotul român, care dispune de o experiență mai mare având și o vârstă considerabilă de 35 de ani, dar și o perioadă îndelungă petrecută în campionatul autohton. Privind fază ofensivă, târgujienii au deja un om de bază, același de trei sezoane încoace, și anume Louis Darby, care după trei etape petrecute în campionatul român, înregistrează o medie surpinzătoare de 19.0 puncte marcate pe meci. De cealaltă parte, Goran Martinic este principalul autor al punctelor marcate, având o medie de 23.4. La capitolul fundași, sârbul împreună cu cei doi, Claudiu Fomtescu și Daniel Tudosă, vor trebui să înfrunte pe Stefan Nikolic și Brandon Fields. În prvinta paselor decisive, jucătorul de origine sârbă este superior adversarilor săi, având o medie de 4.3 pase decisive, compatriotul său, Nikolic junior, înregistrând o medie de 2.0.  Pentru a fi siguri de reușita dupa care gorjenii aleargă de trei etape, elevii lui Slobodan Nikolic vor trebui să-l anihileze și pe Garry Gallimore, o armă importantă a bucureștenilor, constantă în prestația de pe teren.    

Interesant de urmărit va fi de asemenea și duelul celor doi antrenori care se află la pol opus din punct de vedere al experienței în antrenorat. Date fiind circumstanțele, tehnicianul sârb va face tot ce îi stă în putința să câștige., folosindu-și experința îndelungă în campionatale Europei. De cealaltă parte, rezultatele lui Hristu Șapera s-au regăsit deja în parcursul bun al formației bucureștene, chiar dacă acesta nu dispune de o lungă perioadă petrecută pe banca tehnică.

Confruntările all time indică în postură de favorită gruparea din Tg-Jiu, aceasta având la activ 3 victorii și o singură înfrângere în fața grupării municipale.

Partida va fi oficiată de brigada de arbitrii formată din Marius Ciulin, Laszlo Bukurești, Alexandru Anica.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!