Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

DIVIZIA A MASCULIN. Avancronică: CSM București - CS Energia Rovinari

Ioana Ardereanu

Ioana Ardereanu
24.02.2012


Arena de Baschet

ora 18:00


13-7  Fișă meci  10-9

 

Sâmbătă cu începere de la ora 18.00, Arena de Baschet va găzdui confruntarea dintre CSM București și CS Energia Rovinari. Meciul se anunță unul aprig, întrucât ambele echipe luptă pentru un loc în play-off.  

Formația din Capitală revine pe parchetului Arenei, după revanșa luată în fața Piteștiului, în urma eșecului suferit în Cupa României. Elevii lui Hriștu Șapera s-au impus pe terenul argeșenilor cu scorul de 84 la 77, urcând astfell pe locul 5 în clasamentul oficial și contabilizând un număr total de 13 victorii și 7 înfrângeri.  

De partea cealaltă, Energia Rovinari nu a mai jucat din data de 9 februarie, în ultimul meci fiind învinsă de Asesoft Ploiești cu scorul e 78 la 64. Inițial, gruparea gorjană ar fi trebuit să dispute restanța din etapa 20 împotriva celor de la CSU Sibiu pe 14 februarie, însă din cauza condițiilor meteo precare partida s-a amânat pentru 29 a acestei luni. La fel s-a întâmplat însă și cu meciul în fața celor de la BC Timișoara, care s-au văzut nevoiți să reprogrameze partida, cauza principală fiind meciul din cadrul competiției BIBL. Așadar, gorjenii, aflați momentan pe locul al 10-lea, cu un total de 10 victorii și 19 eșecuri, vor disputa acest meci după o pauză de 16 zile   

Deși istoricul confruntărilor directe este favorabil echipei gazde, elevii lui Slobodan Nikolic conducând la general cu scorul de 4 la 1, cei ce pornesc cu prima șansă sunt însă amfitrionii, care au decât trei meciuri pierdute acasă, dintre care două în cadrul Cupei României. De asemenea, Hristu Șapera dispune de un lot mai valoros decât cel al Energiei și cu o experiență mai vastă că a acestora.  

Principala armă a formației din Capitală este fără doar și poate Goran Martinic, care, cu o medie de 24.2 puncte pe meci și 4.7 pase decisive, îi este superior lui Stefan Nikolic. Nu este de neglijat nici Garry Gallimour al cărui rival îi va fi Louis Darby.  

Sub panou, Bryson Mckenzie îl va avea de înfruntat pe David Steffel într-unul dintre cele mai aprige dueluri ale meciului.   

Meciul va consemna de asmenea și întâlnirea dintre veteranii experimentați ai baschetului românesc, Viorel Mocanu și Virgil Căruțașu, respectiv Claudiu Fometescu, cel din urmă amintit întâlnind echipa din orașul natal, Tg-Jiu.   

Meciul se anunță a fi unul foarte disputat deoarece întâlnirile din cele două protagoniste de mâine au fost întotdeauna pe muchie de cuțit. Dacă în sezonul precedent, Energia câștiga pe terenul bucureștenilor după un coș venit în ultima secundă pe mână lui Andrei Căpușan, același deznodământ a avut loc și în meciul tur, final în care gorjenii au învins tot la un punct, 82-81, tremurând însă la aruncarea lui Claudiu Fometescu de trei puncte care nu și-a găsit însă ținta. Remarcații disputei din prima parte a sezonului au fost pivotul ceh al gorjenilor cu 23 de puncte și 11 recuperări, respectiv sârbul Martinic cu 24 de puncte și 4 pase decisive.  

Confruntarea de mâine va fi oficiată de cei trei arbirtii Mircea Șerban, Alin Faur și Bogdan Podar, comisar din partea Federației fiind delegat Breza Ion.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!