Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

DIVIZIA A MASCULIN. Cronică: BC Miercurea Ciuc - Dinamo București 77-82

Adrian Micinic

Adrian Micinic
22.02.2012

 77-82

 29-15, 17-23, 17-23, 14-21

2-18   Fișă meci  7-13 

Dinamo București a obținut a 3-a victorie stagională în deplasare, una în cadrul căreia a recuperat un handicap uriaș pe care l-a transformat într-un succes la cinci puncte diferență.

Meciul de la Miercurea Ciuc a început excelent pentru amfitrioni. Aceștia au înscris primele 16 puncte ale jocului în mai puțin de două minute de joc și păreau îndreptați către un succes de răsunet. Jervaughn Johnson a adus primele puncte pentru vizitatori, însă Adrian Roșu a replicat cu un coș de trei puncte urmat de două coșuri de două puncte din mâna aceluiași jucător pentru a duce scorul la 23-5 în minutul 6. Același baschetbalist autohton al ciucanilor a îngropat o nouă aruncare de trei puncte și a mărit diferența la 19 lungimi. Sfertul inaugural, unul în cadrul căruia ROșu a avut 13 puncte, s-a încheiat cu scorul de 29-15 pe fondul ușorului reviriment din jocul lui Dinamo.

Au urmat două sferturi la indigo, adjudecate de către bucureșteni, care au marcat de fiecare dată câte 23 puncte și au încasat doar 17 în fiecare. Jucătorii lui Dinamo s-au succedat la finalizare cea mai mică diferență în această perioadă de joc fiind de două lungimi, scor 60-58, consemnată în minutul 26 al confruntării, după coșul de trei puncte al americanului Jerel Blocker. O reușită similară a aceluiași jucător a stabilit o diferență similară la intrarea în sfertul decisiv, scorul cu zece minute înainte de final fiind de 63-61.

Jervaughn Johnson a restabilit egalitatea pe prima posesie dinamovistă din sfertul decisiv însă gazdele au reacționat pentru moment. Urmează însă un parțial de 6-0 pentru oaspeți care trec la conducere pentru prima dată în acest meci. Aceștia se descătușează și în același timp profită de problemele cu faulturile din efectivul echipei gazdă pentru a se desprinde decisiv. Paul Nelson a înscris prin slam dunk pentru a duce avantajul lui Dinamo la 11 puncte cu un minut și jumătate înainte de final. Enrico Tucker limitează proproțiile eșecului harghitean în ultimele secunde de joc și meciul a luat sfârșit cu libera transformată de același Johnson.

Remarcați
BC Miercurea Ciuc - Tucker 24 puncte, 5 recuperări, Roșu 17 puncte, Long 16 puncte, 6 pase decisive, Dies 15 puncte și 7 recuperări.
Dinamo București - Blocker 19 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, Nelson 17 puncte, 10 recuperări, Johnson 12 puncte, 9 recuperări, 4 pase decisive, Haymon 12 puncte, 5 recuperări, Aktas 12 puncte.

În urma acestui rezultat Miercurea Ciuc rămâne cu două victorii contabilizate în Divizia A. Singura echipă pe care au învins-o harghitenii în acest sezon este codașa Politehnica Iași. În schimb, Dinamo București realizează a doua victorie succesivă în deplasare după cea obținută la Iași. Este al 7-lea succes stagional pentru cea mai titrată echipă din baschetul românesc.

Dino Erceg și Ashley Champion nu au jucat pentru formația harghiteană în această seară.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!