Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

DIVIZIA A MASCULIN. Cronică. BCM U Pitești - CSM București 77 - 84

Costin Marinescu

Costin Marinescu
22.02.2012

77 - 84
15-16, 13-28, 20-18, 29-22
   
  Statistica  

BCM U Pitești nu a mai putut repeta prestația din partida din semifinala Cupei României și a pierdut, scor 77 – 84, în fața lui CSM București, o echipă pentru care calificarea în playoff a rămas singurul obiectiv realizabil în acest sezon.

CSM a condus de la un capăt la celălat al partidei. Martinic și compania s-au desprins la 16 puncte pe finalul primei reprize și la 22, 37 – 59, în debutul sfertului 3. Piteștiul, în ciuda istoriei recente marcată de reveniri spectaculoase de la diferențe mai mari de 10 puncte, nu a mai fost capabilă să se mobilizeze suficient. Pe finalul partidei a reușit un pațial de 12 – 0, apropiindu-se la 6 lungimi, 75 – 81, dar cele 30 de secunde rămase până la finalul partidei s-au dovedit insuficiente pentru  a întoarce soarta meciului  

Bucureștenii au marcat mai bine decât adversarii la aruncările din acțiune, au pierdut cu patru posesii mai puțin și au recuperat două mingi în plus. 

CSM-ul și-a bazat ofensiva și pe jocul lui Garry Gallimore. Americanul a avut cea mai bună prestație a sa de la debutul în Divizia A, terminând meciul cu 29 puncte, 7 recuperări, 7 pase decisive și un indice de eficiență de 31.

Gallimore a fost compeltat de Goran Martinic, cei doi reușind, împreună, 55 din cele 84 puncte ale echipei sale, Fundașul sârb a reușit 26 puncte, 3 recuperări și 4 pase decisve, asta după ce vineri defensiva Piteștiului l-a forțat să aibă un procentaj de 30% la aruncările din acțiune.

În lipsa lui Virgil Căruțașu, acidentat, Bryson McKenzie a controlat mingile ratate de ambele echipe și  a reușit 12 recuperări, egalând a doua sa performnță stagională.

Darko Vujacic a înscris 23 puncte, 18 dintre ele fiind marcate de dincolo de semicercul de 6.75m, cu un procentaj de 60% la acest procedeu.

Damien Kinloch a marcat 20 puncte și a fost la două recuperări de un nou double double.  

Uros Velickovic a marcat 13 puncte și a dat 5 pase decisive.

În urma acestui rezultat CSM ocupă poziția a 5-a, cu 13 victorii și 7 înfrângeri, în timp ce Piteștiul este pe pozția a noua, cu 10 victorii și tot atâtea meciuri pierdute.

Etapa următoare CSM va primi vizita Energiei Rovinari, în timp ce BCM U va juca la U Mobitelco, partidă ce va avea loc luni, 27 februarie, și va fi transmisă de Digi Sport.

5 comentarii la aceasta stire:
  • bobi :

    CIULIN
    Daca imi permiteti sa comentez putin soarta acestui meci.Cea mai importanta implicare a avut domnul Marius Ciulin care cu o nesimtire,nerusinare,nebagare de seama si fara pic de bun simt a fluierat cu totul si cu totul in favoarea echipei bucurestene.Dupa o cupa bine meritata si dupa un parcurs foarte bun al pitestenilor in care meciurile au fost arbitrate cat de cat corect,acest meci a fost arbitrat de unul dintre arbitrii internationali care a preferat sa se faca de ras in fata suporterilor pitesteni si a tuturor prezenti in sala.El a avut mereu ceva de zis la fiecare decizie a celorlalti doi arbitrii.Dupa o deceranare de premii jucatorilor,dupa o intrare si prezentare a cupei si a echipei pitestene minunata,dupa ce suporterii argeseni au facut spectacol in tribune,acest om ,Ciulin,a furat fara pasare.Nu este prima data cand fura atat de rau..a mai facut-o o data in finala Pitesti-Ploiesti cand a fost cu totul si cu totul pentru ploiesteni.Federatia Romana de Baschet si observatorul prezent in Sala sporturilor Trivale nu cred ca vor aplica vreo sanctiune lui Ciulin.Acest arbitru a aratat ca este un tigan si un prost crescut cand la finalul partidei a facut gesturi obscene fanilor pitesteni,iar observatorul meciului nici nu a bagat de seama.El a iesit huiduit din sala si cu o amintire in capul ptiestenilor care n-o sa iasa niciodata.Nu vreau sa amenint pe nimeni dar data viitoare cand va veni la Pitesti,nu va fi primit regeste.Asa ceva se intampla doar in Romania iar in orice sport arbitrii ies mereu in evidenta ei stricand placerea privitorilor si iubitorilor de sport.

    cu 12 ani în urmă (22.02.2012) Raspunde
  • bobi :

    .....
    NU transmit felicitari lui CSM Bucuresti deoarece victoria ii apartine lui Ciulin.Felicitari domnule arbitru Marius Ciulin pentru faptul ca sunteti un arbitru fara pic de bun simt si pentru faptul ca ati stricat inca n meci de baschet.BRAVO..........

    cu 12 ani în urmă (22.02.2012) Raspunde
  • kobe :

    Statistica
    36-7 raportul aruncarilor libere in semifinala cupei Romaniei in favoarea echipei BCM u Pitesti
    21-21 raportul aruncarilor libere in meciul din campionat

    cu 12 ani în urmă (23.02.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gabi30us :

    MVP - Popa Calota
    Precum ziceam MVP-ul Popa Calota a facut rahatu praf, cu 4 puncte si 2 eficienta. Fi barbat Calota ca poate astfel ajuti echipa meritoasa sa se califice in play-off.

    cu 12 ani în urmă (23.02.2012) Raspunde
  • bobi :

    ......
    gabi....nu stiu daca ai aflat sau daca stiai deja.PITESTI A JUCAT O SEMIFINALA SI FINALA DE CUPA ROMANIEI.Toti jucatorii au fost foarte obositi dupa acest turneu.In schimb noi Pitesti mai avem trecut CSM Bucuresti nu are niciun trecut,nici macar o sala decenta de baschet(400 de locuri).Te-a luat gura pe dinainte.Calota a facut 2 meciuri de senzatie,Pitesti a jucat in 6-7 oameni in timp de Timisoara si CSM aveau cate 8-9 care puteau intra oricand.In plus noi nu l-am avut nici pe Dani Popescu o piesa importanta in echipa.Asa ca gura toata lumea ca Pitesti este castigatoarea Cupei Romaniei fie ca va convine,fie ca nu.

    cu 12 ani în urmă (23.02.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!