Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

DIVIZIA A MASCULIN. Cronică: CSU Ploieşti - CSŞ Giurgiu 86-54

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
29.01.2012


86 - 54

13-16, 26-18, 18-10, 29-10


10-7 Fișa meciului 5-13

CSU Ploieşti a întâmpinat mai multe probleme decât era de aşteptat împotriva formaţiei nou promovate, CSŞ Giurgiu, într-un meci disputat sâmbătă seara, la Brazi. Partida a contat pentru etapa cu numărul 19 a Diviziei A masculine de baschet şi s-a încheiat cu scorul de 86-54 în favoarea gazdelor.

Fără Vlahovic, sârbul acuzând o durere la genunchi şi cu un Burlacu modest, punctele trupei antrenate de Dado Arnautovic au fost alimentate de către Darius Hardgrove, 24, Arvydas Cepulis, 14, respectiv Rade Dzambic, 10. Superioritatea la capitolul recuperări, respectiv pasele decisive a fost un factor decisiv în victoria prahovenilor.

Deşi au acuzat vehement arbitrajul, giurgiuvenii trebuie să se uite mai întâi la ei în ogradă, având în vedere procentajele de sâmbătă seară: 39% la două puncte, 29% la libere respectiv 73% de la linia de pedeapsă faţă de 64%, 40% şi 53% ale adversarilor. Numărul ridicat de greşeli neforţate, 21 la număr, spune multe despre jocul practicat de oaspeţi. Cele mai multe mingi pierdute le-a avut Kramer, 5. Americanul a înregistrat un procentaj extrem de modest şi la aruncările din acţiune, 17% (2/12) şi, cu toate acestea, el a petrecut 30 de minute pe teren! Powell a terminat jocul cu un procentaj de 100% la aruncările libere, respectiv de două puncte, însă a izbutit contraperformanţa de a fi eliminat pentru 5 greşeli personale în 11 minute petrecute pe parchet.

Primele şapte puncte ale prahovenilor au fost marcate de Cepulis, pentru ca, după 5 minute, gazdele să conducă cu 9-5. A urmat un parţial de 9-0 pentru oaspeţi, iar în minutul 8 tabela indica avantajul giurgiuvenilor, 14-9. După 10 minute tot formaţia de la malul Dunării se afla în avantaj, 16-13. În sfertul secund a ieşit la rampă Darius Hargrove înscriind 11 puncte. Chiar şi aşa, la pauză diferenţa era de doar 5 puncte pentru vicecampioni, 39-34. Primele patru puncte ale reprizei secunde au fost marcate de Milovic şi Vlaciu, iar Giurgiu se afla la o lungime în spatele adversarului. Din acest moment s-a rupt jocul. A urmat un parţial de 18-6, iar partida era ca şi jucată.

Conducerea tehnică a formaţiei oaspete a fost nemulţumită de maniera de arbitraj şi a decis să introducă în teren rezervele, iar astfel diferenţa a crescut. Scor final 86-54, iar CSU Ploieşti îşi trece în cont a 10-a victorie stagională, iar giurgiuvenii a 13-a înfrâgere.

De la oaspeţi s-au remarcat Vlaicu şi Simms, ambii cu 10 puncte, respectiv 9 recuperări în contul sportivului român. Burlacu a încheiat partida cu 7 puncte, 2 recuperări şi 2 pase decisve pentru un index de 5 unităţi la eficienţă.

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!