Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

DIVIZIA A MASCULIN. Cronică: Politehnica Iaşi - Dinamo Bucureşti 73 - 83

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
01.02.2012


73 - 83
21-26, 20-19, 17-15, 15-23

0-19 Statistică 6-12

Primul meci al etapei cu numărul 20 a avut loc la Iaşi între formaţia locală, Politehnica şi CS Dinamo Bucureşti. Gazdele au fost foarte aproape de o mare surpriză cedând însă la o diferenţă de 10 puncte. A fost cel mai echilibrat meci pentru moldoveni în acest sezon competiţional. Ieşenii au avut şi ghinion. sârbul Marko Zarkovic accidentându-se după 5 minute petrecute pe teren. Astfel trei jucători din formaţia lui Costel Moscalu au evoluat peste 39 de minute, lucru ce a contribuit decisiv.

Chiar şi cu 6 jucători străini în lot bucureştenii s-au chinuit, miercuri seară, în deplasarea de la Iaşi. Deşi au avut aproape dublul numărului de recuperări al adversarilor (54-29), Dinamo Bucureşti a câştigat partida la doar 10 puncte, 83-73. Shemik Thompson a fost omul meciului, americanul izbutind primul triple-double al sezonului având 20 de puncte, 14 recuperări şi 10 pase decisive pentru un index de 33 de unităţi la eficienţă. Cel mai bun marcator al învingătorilor a fost însă Jerell Bloker cu 26 de puncte marcate. Trebuie subliniat că Blocker a avut 4/12 la aruncările de trei puncte, fiind singurul marcator al echipei de la mare distanţă.

Jocul a început cât se poate de normal. Dinamoviştii s-au aflat la conducere consolidându-şi avantajul posesie cu posesie, astfel că după 6 minute tabela Sălii Sporturilor din Iaşi indica un avantaj de 13 puncte pentru oaspeţi, scor 22-9. Costel Moscalu a cerut timp de odihnă iar ieşenii au revenit surprinzător cu un run de 10-2. După 10 scorul era 26-21. Bucureştenii s-au distanţat iar la 9 puncte, 32-23 în minutul 13, însă Mădălin Nicolae şi Costantin Amărghioalei au redus din diferenţă cu două reuşite de la mare distanţă. În minutul 18 elevii lui Toader aveau din nou un avantaj de 10 puncte, 43-33, însă în două minute ieşenii au izbutit un nou parţial de 8-2. La finalul primei reprize dinamoviştii aveau doar 4 puncte avantaj.

Situaţia a început să se complice la revenirea de la cabine. Hurjui şi Amărghioalei au mai scuturat plasa de la mare distanţă, iar în minutul 23 s-a consemnat egalitate la 49! Mai mult, Vlad Popivici a înscris prin slam-dunk ducându-şi echipa în avantaj. Acelaşi Popovici şi Amărghioalei au dus diferenţa la 6 lungimi, 55-49 în minutul 25. Bucureştii au revenit în joc graţie unui alt parţial de 9-0. Ieşenii nu se lasă mai prejos şi după 30 de minute scorul era 60-58 pentru oaspeţi.

Încet, încet amfitronii au început să cedeze fizic. În minutul 23 dinamoviştii aveau un punct avantaj, 67-66 pentru ca mai apoi să se desprindă la 7. Amărghioalei mai punctează încă odată de la mare distanţă şi-o readuce în joc pe Politehnica Iaşi. Era minutul 38, scorul 74-72 pentru Dinamo Bucureşti, iar oaspeţiilor nu le venea să creadă. Banca mai lungă şi problemele fizice şi-au spus cuvântul, iar victoria le-a revenit bucureştenilor.

Mădălin Nicolae a terminat jocul cu 20 de puncte şi 10 recuperări, primul său double-double, fiind urmat de Vlad Popovici cu 16 puncte şi 6 recuperări. De la formaţia învingătoare Shemik Thompson a fost cel mai bun sportiv.

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSA Steaua București tzony :

    @Sabin
    Ce relevanta are faptul ca cei din Dinamo au 6 jucatori straini in lot pentru meciul asta cand unul inca este in America(sau cel putin asa era) si unul nu a jucat?

    cu 12 ani în urmă (01.02.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!