Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

DIVIZIA A MASCULIN. Lupta pentru play-off devine strânsă

Ioana Ardereanu

Ioana Ardereanu
25.03.2012


 81-86

(20-15, 16-24, 20-19, 25-28)

    
  Fișa meciului  

 

Energia Rovinari a pierdut în această seară prima lupta dupa 4 victorii consecutive. Gorjenii au cedat pe teren propriu în fața rivalei pentru accederea în play off, BCM Pitești cu scorul de 81 la 85. Diferența de scor consemnbată astfel, le dă din nou aripi piteștenilor, care încă mai speră la un loc în primele 8 echipe

Deși au stat mai bine la majoritatea capitolelor, exceptând sub panou, unde oaspeții au avut 32 de recuperări în comparație cu cele 31 ale gorjenilor, greșelile din apărare ale elevilor lui Slobodan Nikolic s-au dovedit a fi fatale în final. Acestea au coroborat cu abilitatea echipei din Trivale de a-și păstra calmul la linia de libere unde în ultimele două minute au înscris 10 din cele 11 libere acordate și a gestiona mai bine acțiunile. 

Partida a început de sub panou, acolo unde atât David Steffel, cât și Damien Kinloch au reușit să marcheze.  Echlibrul a mers până la scorul de 5 la 5, moment în care elevii lui Nikolic senior au răbufnit, înscriind un run de 7 puncte. Sfertul întâi s-a încheiat în favoarea amfirtionilore, care în ultimele 10 minute ale primei reprize au scăpat însă de sub control meciul. Deși a conndus pe parcursul a 9 minute, gorjenii au cedat cârma partidei, terminând prima repriza la o diferență de trei puncte de adversarii lor.

Firul gazdelor s-a rupt decisiv în sfertul 3 al confruntării, atunci când piteștenii au luat un avans consistende 8 puncte și-au contunuat să facă o ofen sivă foarte bună. Meciul s-a strans însă în actul decisiv, ambele protagoniste întrecându-se din spatele semicercului, acțiuni care au ținut gurpare gorjană în viață doar până în ultimul minut. Aceștia au ratat 3 aruncări consecutive de 3 puncte, în pararel elevii lui Tudor Costescu macând neîncetat din spatele liniei de pedeapsă. Aruncare de final a venit pe finalul partidei pe mâna lui Louis Darby, care a ratat șansa de a-și determina echipa să piardă cu o diferență de scor mai mică de 3 puncte, așa cum era necesar pentru ca și calculele Energiei privind play-off-ul să nu se complice.

Stefan Nikolic a fost din nou la înălțime, înscriind 20 de puncte, 9 pase decisive și 3 recuperări pentru un indice total de 22 la eficiență. El a fost secondat de David Steffel cu 16 puncte, la care a adăugat 7 recuperări pentru un coeficient de 19 în dreptul eficienței. Deși a avut un joc apatic, de altfel în ton cu întreaga echipă, Louis Darby a reușit cel de-al doilea triple double al acestui sezon, având 10 puncte marcate, 10 recuperări și tot atâtea pase decisive.

La polul opus, Dani Popescu a fost principalul artizan al victoriei piteștene cu 25 de puncte, 6 assist-uri și 4 recuperări. A urmat Damien Kinloch, care câștigat clar lupta sub panou atât asupra lui pivotului ceh, cât și a lui Rajko Kljajevic. Americanul, cu un total de 8 recuperări și 2 pase decisive a marcat 21 de puncte. 

În runda următoare, echipa din Trivale într-un meci decisv pe cei de la Gaz Metan Mediaș. De cealaltă parte, Energia Rovinari se deplasează la Oradea pentru restanța din etapa 25.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!