Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

DIVIZIA A MASCULIN. Meci de coşmar pentru CSU Sibiu. Timişoara câştigă la 26 de puncte.

Iulian Floca

Iulian Floca
25.03.2012

În urma succesului izbutit în Sala Transilvania din Sibiu, scor 68-94, Baschet Club Timişoara îşi reia locul pe prima treaptă a podiumului, pe când CSU Sibiu rămâne pe locul 8, dar la egalitate de puncte cu BCM U Piteşti şi Energia Rovinari.


Sibienii au început foarte bine meciul, prezentând o atitudine de învingători menită să îi intimideze pe timişoreni. Atacurile nu au fost deloc haotice şi lipsite de strategie, iar apărarea a fost de-a dreptul foarte bună. Sibiul părea că deţine controlul după primul sfert, care s-a terminat 19-17 în favoarea echipei de pe Cibin.


Al doilea sfert a început la fel de bine pentru Sibieni, dar oaspeţii au revenit, şi prin prisma unei apărări bine pusă la punct au preluat conducerea şi au dus scorul la o diferenţă de 9 puncte la sfârşitul celei de-a doua reprize.


După pauza mare, sibienii ratează destul de mult iar timişorenii par să deţină controlul jocului. Micile greşeli ale oaspeţilor sunt urmărite de către jucătorii sibieni, care reuşesc în câteva rânduri să le fure mingea, apoi să fructifice.Totuşi, sfertul al treilea a fost unul destul de echilibrat, Sibiul marcând 18 puncte, iar Timişoara 19.


În ultimul sfert Timişoara s-a distanţat şi mai mult, iar elevii lui Cătălin Vulc păreau să fie lipsiţi de inspiraţie. Totuşi, la începutul sfertului, timişorenii dădeau semne de oboseala, Cătălin Vulc observând acest lucru, şi cerându-le în mai multe rânduri elevilor săi să facă pressing, şi o apărare cât mai ofensivă.


Principalii marcatori ai oaspeţilor au fost Ivan Siriscevic cu 23 de puncte şi 7 recuperări, Zlatko Jovanovic cu 21 de puncte, 13 pase decisive şi 4 recuperări, în timp ce Bogdan Popescu a bifat 17 puncte şi 5 recuperări. Dominique Archie a avut 14 puncte şi 5 recuperări pentru ocupanta locului întâi.

Pentru echipa gazdă Cristian Crăciun a înscris 16 puncte cu 5 recuperări, Kazlone Riley a avut 14 puncte şi 7 recuperări, iar Jaytornah Wisseh a reuşit 13 puncte, 9 recuperări şi 6 pase decisive. Cortney Scott a terminat cu 13 puncte şi 4 recuperări.Nikita Khartchenkov nu s-a afirmat deloc reuşind să marcheze doar trei puncte pe toată durata meciului.


În momentul de faţă, Sibiul se află pe locul 8 în campionat dar calificarea în play-off depinde mai mult de ce vor face ocupantele locurilor 9 şi 10 în meciurile următoare.

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!