Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

DIVIZIA A MASCULIN. Miercurea Ciuc încearcă să repete rezultatul din cupă împotriva lui CSM Oradea

Adrian Micinic

Adrian Micinic
23.03.2012

 Sala Sporturilor, Miercurea Ciuc

 Etapa a 28-a, Divizia A masculin

   Fișă meci   

BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc primește vizita echipei CSM Oradea într-un meci contând pentru etapa a 28-a din sezonul regulat al Diviziei A la baschet masculin - ediția 2011/12. Patida opune două echipe cu un parcurs diametral opus în actuala stagiune.

Harghitenii au doar două victorii contabilizate în clasament, ambele împotriva ultimei clasate, Politehnica Iași. În rest echipa pregătită de către Laszlofy Botond a mai repurtat două victorii, dar ele nu sunt consemnate în bilanțul din campionat al ciucanilor. Este vorba despre o victorie împotriva lui CS Otopeni, rezultat anulat din cauza retragerii harghitenilor, respectiv una asupra lui CsM Oradea. Acesta a fost primul succes stagional al echipei din Miercurea Ciuc, meci care a consemnat debutul oficial al ambelor formații în sezonul actual, însă care a contat pentru Cupa României. Actualmente, Miercurea Ciuc are 10 înfrângeri consecutive.

CSM Oradea a adunat 16 victorii în actuala ediție de campionat și are un procentaj de reușită de 66%. Formația antrenată de Cristian Achim pune la bătaie o serie activă de patru victorii consecutive. Orădenii nu au mai pierdut din meciul cu Timișoara, consemnat imediat după turneul final al Cupei României. Este al 3-lea meci pe care roș-albaștrii îl vor disputa în deplasare în ultima lună și jumătate.

Din punct de vedere al jocului prestat se vor confrunta două formații complet diferite. Gazdele etalează un joc mai puțin ordonat însă dispun de câțiva baschetbaliști capabili să marcheze mult. Este vorba despre Enrico Tucker și Ashley Champion. Nu trebuiesc excluși din ecuație și alți jucători. De cealaltă parte, Oradea este adepta jocului colectiv. A unui baschet cu o mai bună circulație a mingii și care este superioară din punct de vedere tactic pe ambele faze ale jocului.

Un aspect important va fi motivația. Ambele echipe ar putea avea probleme din acest punct de vedere. Motivele sunt diferite, dar este un detaliu care poate să facă diferența în acest meci și e unul dintre principalele motive care au condus la succesul harghitenilor din cupă.

Miercurea Ciuc nu are nicio problemă în efectiv, în vreme ce Oradea se confruntă cu accidentarea lui Gediminas Navickas, absent și la meciul cu Gaz Metan din etapa pecedentă.

Bilanțul general al confruntărilor directe este favorabil lui CSM Oradea cu 4-1. Va fi a 4-a confruntare între aceste formații în sezonul actual. Unicul succes al gazdelor de sâmbătă s-a consemnat pe 19 septembrie 2011, în Cupa României, scor 82-78. Acesta a fost urmat de două partide la Arena Antonio Alexe din Oradea, încheiate cu 99-75, respectiv 106-78, în favoarea bihorenilor. Și în sezonul trecut CSM-ul s-a impus la diferența evidente: 17 puncte la Miercurea Ciuc, respectiv 28 la Oradea.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!