Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

DIVIZIA A MASCULIN. Presiune pe U Mobitelco în meciul cu Craiova

Emil Pop (Cluj Napoca)

Emil Pop (Cluj Napoca)
23.03.2012

      Sala Sporturilor Craiova
sâmbătă, 24 martie, ora 18:00
  Fișa meciului  

SCM Universitatea Craiova primeste vizita echipei campioane  U-Mobitelco BT Cluj-Napoca in etapa XXVIII a campionatului national de baschet.

Craiovenii in ultimele trei etape au suferit tot atatea infrangeri, este adevarat ca au intalnit echipe cu pretentii la locurile fruntase CSM Bucuresti, BC Timisoara si CSU Ploiesti. Ultima victorie pe teren propria a fost la inceputul acestei luni cand i-au invins pe sibienii de la CSU Atlassib carora au reusit sa le umple cosul cu 97 de puncte.

Sarbul Andjelko Mandic antrenorul principal al echipei din Craiova , un  bun cunoscator al baschetului de la noi din tara are la dispozitie o echipa formata din 5 jucatori straini sustinuti de un grup important de tineri jucatori romani. In cinciul de start favoritul pozitiei de roman este  Iulian Orbeanu iar in rotatie sunt folositi Cornel Cioacata, Ionut Albu, Catalin Petrisor, Mihai Gavrila si Horia Codin.

Doi dintre coponentii echipei craiovene Seals si Belanovic  au un parcurs asemanator in baschetul romanesc: Seals a debutat in Romania  in anul 2005 la echipa din Cluj-Napoca acolo unde a debutat si  Belanovic in anul 2006. Acestia au fost colegi de echipa si la formatia din Otopeni pentru doua sezoane, pana in 2010.

Clujeni in ultimele patru etape au  casigat la Politehnica CSS Unirea Iasi si acasa, cu BC Miercurea Ciuc si au suferit infrangeri la  Gaz Metan Medias si la Energia Rovinari. Marcel Tenter, antrenorul principal al echipei clujene, spera la reintregirea lotului de jucatori:  Paul Chetreanu a fost pe banca la ultimele 3 meciuri si s-ar putea sa fie folosit in aceasta partida iar Silvasan a inceput  antrenamentele cu echipa. Dar ghinionul accidentarilor continua, Alex  Pop suferind o entorsa de gradul 2 si este posibil sa lipseasca, nefiind complet refacut.  

Partida nu are o favorita certa, gazdele ocupa pozitia 11 in clasament cu 9 victorii si 16 infrangeri, jucand fara niciun fel de presiune in fata propriilor spectatori cu o motivatie suplimentara impotriva campioanei.

Vizitatorii cu 17 victorii si 8 infrangeri ocupa locul 5 in clasament dar au avut prestatii oscilante in acest retur de campionat, ultimele achizitii LaGrange si Jones nereusind pana in acest moment  sa se ridice la pretentiile campioanei. Presiunea este de departe pe umerii clujenilor, acestia nu-si permit sa comita nici un  pas gresit pana la intrarea in play-off pentru a ocupa  o pozitie care sa le asigure avantajul terenului propriu.  

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!