Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Doi americani și un sârb, la echipa lui Eugen Ilie

Doi americani și un sârb, la echipa lui Eugen Ilie

CSM Galați are cinci stranieri în lot pentru următoarea ediție a Ligii Naționale de Baschet Masculin, prima în care gălățenii vor evolua doar sub titulatura CSM-ului. Formația pregătită de Eugen Ilie i-a mai transferat pe JaCoby Armstrong, Chris Porter-Bunton și Mihajlo Bogdanovic.  

Echipa din Galați va evolua în grupa B în prima parte a LNBM în următorul sezon și s-a înțeles cu cinci stranieri, după cum anunță site-ul local viata-libera.ro. Pe lângă Isaiah Martin și Milos Krivokapic, formația gălățeană a mai transferat doi americani și un sârb.

JaCoby Armstrong este extremă, are 24 de ani și 2,01 metri. Acesta a debutat în Europa în sezonul precedent, la Mgzavrebi Armia Tbilisi. Conform statisticilor de pe eurobasket.com, americanul a evoluat în 25 de meciuri în precedenta ediție a campionatului Georgiei, cu medii de 14,7 puncte, 4,8 recuperări, 1,1 assist-uri în aproape 26 de minute. La nivel universitar a evoluat pentru New Hampshire, pentru care în 118 meciuri a avut medii de 8,7 puncte și 4,5 recuperări în 23.1 minute.

Chris Porter-Bunton este tot american de 24 de ani, extremă și are 1,96 metri. Acesta va debuta pe continentul nostru, fiind proaspăt absolvent al universității Austin Peay. În primul său an la Austin Peay a fost ținut departe de teren de mai multe accidentări, dar din 2015 au urmat patru sezoane în care a strâns 131 de meciuri. A avut medii de 7,8 puncte, 3,6 recuperări și 1,4 assist-uri în 21.2 minute.

Mihajlo Bogdanovic este un fundaș combo de 22 de ani și 1,97 metri. A început sezonul trecut în Polonia, la Miasto Szkla Krosno, dar s-a despărțit de club după doar 3 partide în care a avut medii de 1,6 puncte și 1,3 recuperări în 11.2 minute. În sezonul 2017-2018 a jucat 25 de meciuri pentru KK Sloga în prima ligă sârbă, cu medii de 11,4 puncte, 4,4 recuperări și 1,6 assist-uri în 28.1 minute.

CSM Galați îi mai are în lot pe Vlad Corpodean, Mihai Grecu (au jucat pentru echipă și în sezonul precedent), Vlad Negoițescu (venit de la Steaua), Florin Voiculeț (venit de la Cuza Brăila), precum și tinerii campioni la U20: Eduard Zaharia, Sebastian Celmare, Alexandru Vlad, Alexandru Patko și Andrei Giangu.

Formația gălățeană va începe sezonul cu o triplă confruntare cu CSM Sighetu Marmației, într-o săptămână. În 5 și 9 octombrie sunt programate duelurile din primul tur al Cupei României, iar în 12 va fi jocul din prima etapă dintre cele două echipe, în Maramureș.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!