Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Doliu la U-BT: Tatăl lui Patrick Richard a decedat

Doliu la U-BT: Tatăl lui Patrick Richard a decedat

Ziua de vineri, 1 martie, a început cu o veste tristă pentru fanii de baschet din Cluj-Napoca și din întreaga țară. Tatăl lui Patrick Richard, căpitanul lui U-Banca Transilvania și membru de bază al naționalei României, a decedat.

Richard a ajuns la Cluj în vara anului 2019 și a devenit rapid unul dintre cei mai îndrăgiți jucători nu numai de către fanii lui U-BT, ci și de către adversari.

Tatăl lui Richard a jucat un rol extrem de important în dezvoltarea și formarea lui, după cum explica liderul alb-negrilor într-un interviu:

„Încă de când era mic, tatăl lui Richard i-a spus că va ajunge jucător de baschet. Chiar dacă era foarte dur cu fiul său, acesta încerca să îl motiveze să continue să se antreneze, să muncească din greu și să-și urmeze visul. Odată, când Patrick avea șapte ani, tatăl său i-a zis: ai o singură minge; dacă ratezi de trei ori consecutiv, ți-o iau pentru o săptămână. Tatăl și-a respectat promisiunea și trei săptămâni la rând i-a luat mingea lui Pat de fiecare dată când rata trei aruncări consecutive. Frustrarea copilului ajunsese la un nivel ridicat și lacrimile începeau să curgă pe obrajii săi când se gândea că nu poate să mai joace baschet timp de o săptămână. Atunci, tatăl lui Patrick i-a spus: fiule, trebuie să gândești. Am spus că îți iau mingea dacă ratezi trei aruncări la rând, dar nu am spus că trebuie să fie aruncări de la semi-distanță. Dacă ratezi de două ori, du-te aruncă de lângă coș a treia oară”. A fost prima lecție pe care Patrick a învățat-o legată de cum să își folosească mintea pe terenul de baschet, cum să joace cu inteligență."

La începutul acestui an, tatăl lui Patrick Richard a fost văzut de mai multe ori la meciurile lui U-BT, bucurându-se de sezonul excelent parcurs de clujeni. “Petrică” va pleca sâmbătă în Statele Unite pentru a fi alături de familia sa în acest moment dificil.

Pe această cale, redacția noastră îi transmite condoleanțe lui Patrick Richard și familiei sale.

*foto: Facebook - Patrick Richard 

4 comentarii la aceasta stire:
  • pipzn :

    RIP
    Sorry for your lost, Mr.Richard.

    cu 1 lună în urmă (01.03.2024) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca radu V :

    R.I.P.
    Sa se odihnească în pace

    cu 1 lună în urmă (01.03.2024) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca John Ioan :

    RIP
    Dumnezeu sa-l odihnească in pace. Acum o lună l-am vazut in Horia Demian la meciul cu Arges. 😞
    Imi pare tare rau.

    cu 1 lună în urmă (01.03.2024) Raspunde
  • varu silvois :

    Condoleanțe in stil romanesc
    Momente grele dar se va întoarce puternic iar sala îl v-a aplauda!

    cu 1 lună în urmă (02.03.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!