Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Donatas Tarolis: „Am contract pentru sezonul următor. De-abia aștept să mă întorc”

Donatas Tarolis: „Am contract pentru sezonul următor. De-abia aștept să mă întorc”

Pandemia de coronavirus a făcut ca sportul din întreaga lume să se oprească, însă asta nu înseamnă că fanii nu mai au niciun contact cu jucătorii sau cu echipele. Cluburile de baschet din România s-au adaptat rapid la situația actuală și fiecare a venit cu o modalitate diferită de a păstra legătura cu suporterii.

De exemplu, U-BT Cluj-Napoca a făcut în ultimele săptămâni patru video-uri live, protagoniștii fiind următorii jucători: Patrick Richard, Nandor Kuti, Artis Ate și Donatas Tarolis. În cadrul transmisiei din această seară (31.03), lituanianul alb-negrilor a făcut un anunț special referitor la anul competițional 2020-2021.

Am contract pentru sezonul următor și sper ca acest virus să dispară cât mai repede astfel încât competiția să poată continua. Probabil că mă veți vedea și în stagiunea următoare la U. În sezonul următor vreau să câștigăm tot: cupa, campionatul și sper să ajungem cât de departe în cupele europene. Mi-ar plăcea să jucăm într-o competiție mai puternică, poate în Basketball Champions League. De-abia aștept să mă întorc și să joc pentru U Cluj.

Tarolis s-a simțit foarte bine în Cluj-Napoca, principalul motiv fiind reprezentat de atmosfera frumoasă care a existat în cadrul echipei.

Mi-a plăcut totul la această echipă. Sezonul a fost foarte bun, am avut o atmosferă excelentă cu antrenorii și colegii. Am câștigat Cupa și am fost pe primul loc în campionat așa că, da, mi-a plăcut totul. Finala Cupei a fost cel mai bun meci pentru mine. Toată echipa a jucat excelent și am câștigat Cupa așa că acela a fost cel mai bun joc al meu. Dacă am ajunge în finală, aș prefera să jucăm contra Sibiu fiindcă cred că echipa este mai slabă decât cea a Oradiei și am avea șanse mai mari la victorie.

Când vorbim de echipă, ne referim și la suporterii lui U-BT, care l-au impresionat profund pe baschetbalistul în vârstă de 26 de ani.

Îmi place mai mult sala „Horia Demian” pentru că e mereu plină. Fanii crează o atmosferă extraordinară acolo și mă simt foarte bine să joc în fața suporterilor. Ne dau o energie grozavă și de aceea îmi place să joc în sala respectivă. Suporterii au fost extraordinari. M-am bucurat de fiecare partidă din acest sezon datorită lor. Au avut cântece frumoase și ne-au făcut să jucăm mai bine.

Donatas Tarolis s-a născut în „țara shooterilor” și a început să practice baschetul de la o vârstă fragedă.

Am început să joc baschet când aveam opt ani și îmi amintesc că părinții l-au dus pe fratele meu la antrenamente, iar eu mă duceam mereu cu ei. De aceea am început așa de rapid. Cu siguranță, trebuie să mă dezvolt și mai mult. În primul rând, vreau să lucrez la aruncarea de trei puncte și, de asemenea, la apărare. Nu am un aspect special în care vreau să mă dezvolt, ci vreau să devin mai bun în toate detaliile. Evident, mi-ar plăcea să joc în NBA, dar e foarte greu să mă văd acolo.

De-a lungul carierei sale, Tarolis a evoluat pentru mai multe formații, printre care și Zalgiris Kaunas. Acolo, sportivul de 2m02 a avut șansa de a lucra împreună cu Sarunas Jasikevicius, unul dintre cei mai buni antrenori europeni.

Au fost multe momente cu el. Sarunas a fost ca un tată pentru mine atunci când jucam la Zalgiris. Îmi amintesc că făceam multe antrenamente individuale cu el fiindcă nu jucam prea mult. El mă lua și mă pregătea individual. A fost un antrenor excelent cât timp am fost acolo și cred că acum este și mai bun.

„Saras” nu este recunoscut doar pentru calitățile sale de tehnician, ci, în mare parte, a rămas în memoria suporterilor europeni pentru felul cum juca. În ciuda acestui aspect, Tarolis consideră că Arvydas Sabonis este cel mai bun baschetbalist din istoria Lituaniei și îi prevede un viitor strălucit lui Domantas Sabonis, fiul legendarului jucător.

În opinia mea, Domantas este mai bun acum fiindcă e mai tânăr decât Valanciunas și are mai mulți ani în care se poate dezvolta. Poate deveni un jucător mult mai bun decât este în prezent. Arvydas Sabonis e preferatul meu fiindcă el e cea mai mare legendă a Lituaniei. Cu siguranță, e cel mai bun jucător din istoria țării noastre și e admirat peste tot, nu doar în Lituania.

Luând în considerare experiența pe care a acumulat-o până în prezent, Tarolis a fost rugat să le transmită câteva recomandări juniorilor de la Academia U-BT.

Le-aș zice să muncească din greu, să asculte de antrenori, să se uite la multe jocuri de baschet din NBA, Euroligă și să învețe din ele. Le-aș mai spune să nu renunțe la muncă nici în momentele în care lucrurile nu merg așa cum și-ar dori. Să țină capul sus, să lucreze și totul va fi bine. Cred că Grasu ar putea să meargă în NCAA, s-ar adapta sistemului. Are un fizic foarte bun, poate sări, poate arunca, poate pătrunde și s-ar dezvolta, cu siguranță, acolo.

În această perioadă, Donatas Tarolis se află în carantină timp de 14 zile, alături de logodnica lui, Smilte. Se antrenează în casă zi de zi și, în restul timpului, se joacă pe playstation. De-abia așteaptă să se întoarcă în Cluj-Napoca în stagiunea următoare și să continue să lupte pentru toate trofeele puse în joc.

În acest sezon, Tarolis a avut medii de 13.5 puncte, 4.8 recuperări, 1.9 pase decisive și 1.0 capace în 26 de minute petrecute pe teren.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!