Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dragan Petricevic: „Noi ne propunem și sezonul viitor să facem o echipă competitivă”

Dragan Petricevic: „Noi ne propunem și sezonul viitor să facem o echipă competitivă”

Federația Română de Baschet a anulat sezonul competițional 2019/2019 în LNB (masculin și feminin) și Liga I. Decizia a venit ieri, 19 mai, după ce Consiliul Director a constatat imposibilitatea reluării competițiilor.

Oficialul lui SCM Timișoara, Dragan Petricevic, a vorbit pentru timisplus.ro despre decizia FRB și despre situația în care se află echipa sa: 

Federația Română de Baschet a stabilit încheierea sezonului. Ni s-a dat un termen pentru a discuta cu jucătorii despre cum vom finaliza contractele. Încă nu s-a trimis o hârtie oficială cluburilor. Urmează probabil, până vineri dimineața. În funcție de acest document, vom înceta și noi contractele. Nu este vorba de o reziliere, ci de încetarea contractelor din cauza acestei situații nedorite.

Petricevic a menționat și despre planurile lui SCM Timișoara pentru sezonul viitor, planuri care momentan nu pot fi puse în aplicare din cauza incertitudinilor. De asemenea acesta a menționat că Mirel Dragoste și Laszlo Lazar, dar și alți jucători tineri au contract și pentru sezonul 2020/2021.

Este încă devreme. Nu știm când va începe sezonul viitor. De aceea, nu știm din ce lună să începem contractul. Nu știm cât vor mai dura măsurile de protecție sanitară, cu obligația de a intra 14 zile în carantină. Sigur, eu mi-am făcut mai multe variante de echipă. Noi ne propunem și sezonul viitor să facem o echipă competitivă. Probabil campionatul va începe în octombrie, deși e posibil să se decaleze. Pregătirea noastră nu va fi cu mult diferită, doar că nu vom mai face cantonament și amicale în străinătate.

Interesantă este situația jucătorilor americani Sherwood Brown și Troy Franklin, care încă se află pe teritoriul României și mai mult decât atât plănuiesc să își petreacă vara la Timișoara. 

Ei și-au manifestat dorința de a rămâne în Timișoara peste vară. E ca o vacanță. Pentru noi este același lucru. Oricum trebuie să le cumpărăm un bilet de avion de întoarcere, indiferent când. Li s-a pus în vedere doar că vor trebuie să își cumpere mâncarea singuri și să plătească chiria.

Tehncianul a povestit despre modul în care se desfășoară acum ședintele de antrenament și a povestit o întâmplare amuzantă cu tânărul Bogdan Penciu, care are probleme cu vecinii de când a început pregătirea pentru sezonul viitor. 

Facem antrenamente și afară, pentru ce presupune utilizarea mingii. Pentru ce presupune forță, se face acasă. Nu facem prin Zoom pentru că afară pot să fie probleme tehnice. Ei se filmează și-mi trimit antrenamentul. Bogdan Penciu chiar îmi spunea că-și cere scuze că nu poate bate minge tare, dar a ieșit vecinul și i-a spus să nu facă gălăgie.

*foto: facebook Baschet SCM Timișoara

 

 

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!