Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dragan Petricevic: „Urmează meciul cu cea mai puternică formație din campionat”

Dragan Petricevic: „Urmează meciul cu cea mai puternică formație din campionat”

SCM Timișoara și U-BT Cluj-Napoca sunt formațiile care deschid seria meciurilor din luna martie în Liga Națională de Baschet Masculin, acestea urmând să se dueleze miercuri (01.03) într-o partidă restantă din etapa a doua a grupei 1-10.

Nu o să fie primul duel direct între ele în sezonul 2022/2023, după ce s-au întâlnit și în sferturile Cupei României, acolo unde U-BT a câștigat cu 76 la 56 în cadrul întrecerii de la Constanța. În cele din urmă, „studenții” au cucerit trofeul pus în joc la malul Mării Negre.

Dragan Petricevic a vorbit pentru baschet.scmtimisoara.ro despre această partidă restantă din LNBM cu cei de la U-BT Cluj, făcând referire printre altele și la partida din Cupă:

„Urmează meciul cu cea mai puternică formație din campionat. Și în bună parte a partidei din Cupa României am arătat că putem să înfruntăm acest oponent și vom încerca să jucăm și acum, dar multe depind și de buletinul medical, de accidentări. Echipa s-a pregătit foarte bine în perioada cât eu am fost la lotul național și mai avem 48 de ore de pregătire comună, astfel încât să fim la potențial maxim.”

Tehnicianul a explicat și decizia aducerii lui Darrion Strong, fundașul american revenind astfel la clubul pentru care a jucat și în stagiunea precedentă:

„Darrion Strong este un jucător pe care ne bazăm că, în această perioadă scurtă, poate aduce plusul de energie de care este nevoie la echipă. Este evident că la poziția de conducător mai avem nevoie de un jucător, deoarece Ilija Đoković este accidentat și nu știu exact când va reveni, așa că am optat pentru Strong. El cunoaște echipa, noi îl cunoaștem pe el, el ne cunoaște pe noi și sperăm ca adaptarea lui să ia cât de puțin timp posibil. În această perioadă, când trebuie să aduci un jucător – mai ales că 28 februarie este ultima zi de transferuri la nivel de FIBA – trebuie să fii foarte atent. Poți aduce un baschetbalist de 20.000 de dolari salariul pe lună și să nu ai nicio certitudine că va livra ceea ce trebuie într-o perioadă scurtă. Eu am speranțe și încredere și merg pe premisa că Darrion va livra.”

Înaintea acestei restanțe, Clujul are 8-1 bilanț în grupa 1-10, aflându-se la egalitate cu CSM Oradea, iar Timișoara stă cu 3-6, la egalitate cu SCM U Craiova pe pozițiile care nu asigură calificarea în playoff.

Duelul dintre SCM Timișoara și U-BT Cluj-Napoca are loc miercuri, 1 martie, de la ora 18.30 și o să fie în direct pe Digisport 3, Prima Sport 2, respectiv FRB TV.

*foto: Facebook Leii din Banat - Baschet SCM Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!