Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dragoș Diculescu: „Când înfrunți Clujul nu îți permiți să dai mai puțin de 100%”

Dragoș Diculescu: „Când înfrunți Clujul nu îți permiți să dai mai puțin de 100%”

SCM U Craiova a reuşit o victorie extrem de importantă în faţa liderului LNBM, U-BT Cluj, scor 82-77.

Dragoş Diculescu a fost unul dintre cei mai importanţi oameni ai partidei pentru Craiova. Tânărul căpitan al Craiovei a fost cel mai bun eficient jucător al Craiovei (+21) şi a adunat 18 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive, cu 2/4 de la 2 puncte, 4/5 de la 3 puncte şi 2/2 de la libere.

La finalul partidei, "Dicu" a stat de vorbă cu reporterii noştri pentru a discuta despre această victorie excelentă a oltenilor, în contextul în care le-a lipsit cel mai bun marcator, Goran Filipovic.

Felicitări pentru victorie. Cum și s-a părut partida contra Clujului, venind cu aura asta de neînvinși?

- Mulțumesc frumos. Am intrat pe teren știind că lipsește un jucător important în rotația noastră. Cred că mentalitatea noastră a făcut diferență. Știam că Clujul este o echipă neînvinsă în campionat, dar am fost suficient de motivați și determinați să abordăm atitudinea de underdog și să mergem până la capăt să obținem victoria. Mă bucur pentru această victorie și țin să îi felicit pe cei de la Cluj pentru parcursul impresionant pe care l-au avut până în acest moment. 

Veneați după un meci în care ați învins o echipă ceva mai slab cotată, pe Steaua, după prelungiri. Cum v-ați resetat din punct de vedere mental înainte de înfruntarea cu Clujul, o echipă care era totuși în formă?

- Știam de la bun început că niciun meci nu seamănă cu altul. Ceea ce am făcut diferit față de meciul cu Steaua a fost să avem o energie mult mai bună, să fim mai agresivi și să avem un meci colectiv mai bun. Cu Steaua am intrat relaxați pe teren și acest lucru putea să ne coste. În momentul în care înfrunți o echipă precum Clujul nu îți permiți să dai mai puțin de 100%, că altfel rezultatul nu va fi în favoarea ta. Ne-am pregătit foarte bine pentru acest meci. Am știut care sunt armele lor și am încercat cât mai bine cu putință să le anihilăm. Un lucru important este că jocul nostru ofensiv s-a îmbunătățit în comparație cu celelalte meciuri și asta e un lucru care ne bucură și sper să o continuăm tot așa pentru că urmează o perioadă foarte importantă pentru noi. 

Ce semnal vă dă această victorie pentru restul sezonului regulat și ce speranțe aveți după acest meci vizavi de șansele voastre în playoff?

- Cred că această victorie ne dă un moral. Este un moment foarte important pentru noi și avem foarte mult de învățat atât din înfrângerile din acest sezon, cât și din victorii. Cred că trebuie să începem să oferim o constanță în jocul nostru pentru a ne pregăti de playoff. În momentul de față trebuie să luăm fiecare meci în parte, până în playoff și când tragem linie să vedem care va fi adversarul nostru. Trebuie să continuăm să muncim, să păstrăm o atmosferă bună în grup și ușor ușor putem face din Craiova o cultură de învingători când vine vorba de baschet.

În acest sezon Dragoş Diculescu are medii de 13,5 puncte, 4 recuperări şi 3,5 pase decisive, pentru +12,2 la eficienţă, în 21 de partide.

După victoria contra Clujului, SCM U Craiova a ajuns la un palmares de 14 victorii şi 7 înfrângeri în LNBM.

*foto: Manases Sandor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!