Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dragoș Diculescu: „Ştim că o diferenţă de 11 puncte nu înseamnă nimic şi se poate recupera în mai puţin de cinci minute”

Dragoș Diculescu: „Ştim că o diferenţă de 11 puncte nu înseamnă nimic şi se poate recupera în mai puţin de cinci minute”

SCM Craiova va juca cu campioana României, CSM Oradea, de două ori în trei zile. Prima întâlnire este programată astăzi, 16 ianuarie, și este returul sferturilor de finală ale Cupei României, în timp ce ceea de doua partidă este programată sâmbătă, 18 ianuarie, și contează pentru ultima etapă din prima fază a LNBM. 

După ce antrenorul său, Aco Todorov, a vorbit despre meciurile împotriva lui CSM Oradea și obiectivele echipei pentru aceste partide, a fost rândul principalul jucător român sub 23 de ani al echipei, Dragoș Diculescu să prefațeze întâlnirile. Tânărul jucător s-a arătat optimist și consideră că diferența de 11 puncte, stabilită după meciul tur, poate fi recuperată.

Sunt două meciuri foarte grele pentru noi, dar ne axăm întotdeauna pe primul joc, şi acela va fi cel de Cupă. Sincer, eu prefer să joc meciuri oficiale decât să mă antrenez, aşa că nu contează că este o distanţă mică între cele două jocuri. Ştim că o diferenţă de 11 puncte nu înseamnă nimic şi se poate recupera în mai puţin de cinci minute. S-a văzut şi la Oradea acest lucru, când am condus la 19 puncte şi am pierdut la 11. Trebuie să avem un joc solid şi să nu facem greşeli. Am urmărit Oradea mai mult ca orice echipă şi suntem foarte bine pregătiţi tactic. Deşi ne-au învins de două ori, i-am condus mai mult timp în cele două jocuri decât ne-au condus ei, dar trebuie să fim la acelaşi nivel de joc şi de concentrare timp de 40 de minute. Am demonstrat că ne merităm locul în Top 6, am evoluat bine cu echipe foarte bune şi sper ca la ora meciurilor să fim în cea mai bună formă şi rezultatul să fie pe măsură.

Diculescu este unul dintre cei mai în formă jucători români ai lui SCM Craiova, extrema are medii statistice de 8,2 puncte, 3,8 recuperări și 1,4 pase decisive pentru un indice de 8,5 la eficiență. În partida tur dintre cele două formații, acesta a făcut una dintre cele mai bune partide din acest sezon, reușind 13 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive pentru un indice de 14 unități la eficiență. 

*foto: facebook Universitatea Craiova Baschet Fans

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea ajax :

    Dragoș
    Ați analizat voi jocul Oradiei, dar nu cred ca ati descoperit lucrul cel mai important : ca nu aveți o rotație suficient de puternica pentru a tine piept 40 min într-un meci cu noi. Am văzut ambele meciuri de acasă, ați jucat fantastic timp de 2 sferturi, puțin și din al 3-lea, după care bateria e cam gata. Cu victoria de la UBT eu zic ca a fost altceva, Clujul a venit după un meci greu în deplasare și i-ați prins obosiți, fără a va știrbi însă din merite. Vedem diseară dacă am avut dreptate.

    cu 4 ani în urmă (16.01.2020) Raspunde
  • CSM Oradea 2 bulcul 1 :

    Diculescu
    Si-a mentinut, din punctul meu de vedere, statutul de cel mai bun jucator sub 23, de departe. In vara imi aduc aminte ca era ofertat de toata lumea. Probabil ca la Craiova avea cele mai multe sanse sa
    se evidentieze, dar nu stiu daca nu-si va regandi alegerea pentru sezonul viitor. Era unul din acelea nume care m-au facut sa cred ca are toate sansele craiova la titlu. Ofera un avantaj mare pentru craiova in special in prima repriza

    cu 4 ani în urmă (17.01.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!