Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dragoș Lungu pleacă de la U-Banca Transilvania

Dragoș Lungu pleacă de la U-Banca Transilvania

Joi seară, U-BT Cluj-Napoca a anunțat despărțirea de Dragoș Lungu, unul dintre jucătorii tineri ai academiei promovați la echipa seniori. Baschetbalistul de aproape 17 ani își va continua cariera în Australia, la Global Academy din Canberra.

Conform site-ului u-bt.basketball, Lungu este primul jucător din Europa care ajunge la academia australiană, aflată în colaborare cu NBA.

Iată declarația sportivului clujean:

Îmi doresc să demonstrez că baschetul pe care l-am învățat în țara mea poate concura cu ceea ce se joacă și în alte părți ale lumii. Vreau să îi fac mândri pe cei care m-au ales în acest program și m-au susținut până acum. Țin să le mulțumesc colegilor mei de echipă și staff-ului de la U-Banca Transilvania. Cu toții m-au ajutat anul acesta să mă dezvolt și să îmi îmbunătățesc jocul. Evoluând alături de seniori am făcut un pas uriaș în progresul meu. Plec de la U-Banca Transilvania cu mândria că am ajutat și eu la obținerea titlului la seniori și la U18, dar și cu împlinirea că am participat alături de colegii mei la una dintre cele mai atractive competiții pentru juniori, Adidas Next Generation Tournament. Oriunde voi ajunge voi purta numele U mai departe și voi fi întotdeauna mândru că am făcut parte din această familie. Vă mulțumesc! Haide U!”

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

10 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu adrianus . :

    Oooo
    Felicitari Lungu

    cu 2 ani în urmă (30.07.2021) Raspunde
  • Popescu Marcu-George :

    Sunt excited
    desi nu are legatura cu persoana in cauza Dragos Lungu , vreau sa stiu daca stie cineva @gyke mai ales ce jucatori are in vizor CSO Voluntari . Sniper gang coming to Voluntari . Pumped up for the next season

    cu 2 ani în urmă (30.07.2021)
    • Csm.O:

      Pe cine
      Interesează o formație ca și Voluntari? O formație fara suporteri, fără istorie, fără pic de viitor. Oare oamenii ăia aduși cu forța să strige "hei hei Voluntari" stiu măcar cate sferturi are un meci de baschet? La Voluntari se baga bani în echipa de baschet pentru că baschetul e mai puțin mediatizat decât fotbalul...

      cu 2 ani în urmă (30.07.2021)
    • Ricardo:

      Despre prostie ...
      Nu vreau sa te atac sau sa te ofensez in vreun fel. Dar sa te referi la un club ca si CSO Voluntari da dovada de prostie si lipsă de preocupare corecta fata de fenomen. Vreau sa iti mentionez ca daca vrei sa faci ceva durabil trebuie sa așezi cărămidă cu cărămidă si sa te bazezi mere pe oameni de valoare. Oameni profesioniști care să poată să crească clubul din toate punctele de vedere. Astăzi CSO VOLUNTARI are tot ceea ce îi trebuie pentru a deveni un club de succes. Poate ca astazi Nu este peste primele două cluburi dinbRomania dar sunt convins ca va ajunge la acelasi nivel in foarte putin timp. Iar daca vin trofeele cu siguranta vor veni si spectatorii. Munca depusă zi de zi, centrele de copii si juniori in care copiii beneficiază de toate facilitatile necesare vor duce acest club departe. Consider că ar fi necesar ca în România să mai apară cel putin inca 3..4..5 cluburi precum CSO si asa, doar asa competiția va crește in valoare!

      cu 2 ani în urmă (30.07.2021)
    Raspunde
  • Popescu Marcu-George :

    Felicitari Dragos Lungu
    Munca bate talentul de fiecare data

    cu 2 ani în urmă (30.07.2021) Raspunde
  • pipzn :

    Felicitari
    si succes mai departe.

    Altfel si teoretic poate asa se va forma viitoarea echipa nationala de seniori: din tinerii jucatori ajunsi in Spania, USA, .... si Australia. Pe de alta parte nu stiu daca sunt motive de prea mult optimism in aceasta directie. E suficient sa te uiti la competitiile intertari (acum Olimpiada) si sa vezi cum superjucatori (ex. USA) nu mai participa.

    cu 2 ani în urmă (30.07.2021)
    • U BT Cluj-Napoca SC:

      Nikos Galis
      Eu încă visez, ca dintre cei care pleacă,

      să apară un Nikos Galis român care să transforme baschetul de la noi, așa cum s-a întâmplat în Grecia.

      cu 2 ani în urmă (31.07.2021)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Și eu visez
      dar uite că alții au profitat de pasul spre America și experiența ”pionierilor”( Galis pentru Grecia, Detlef Schrempf pentru Germania, nu mai știu care a fost primul spaniol, nu mai zic de Sabonis , dar Lituania era 45% din selecționata URSS).
      L-am avut și noi pe Ghiță Mureșan, s-a întîmplat ceva ? L-a întrebat cineva ceva, i-a cerut părerea sau să-și împărtășească din experiență ? S-a creat vreo emulație ? Nimic, nada, zero ! Dar noi visăm la cai verzi pe pereți și nu știu ce națională să se bată cu Americanii, probabil, în finala CM din anul 3566 !

      cu 2 ani în urmă (31.07.2021)
    • KK Crvena Zvezda Telekom alexpopa29:

      Pe langa Ghita Muresan
      Mai putem avea doar ca trebuie crescuta aria de selectie de sportivi, cei mai multi copii nu fac un sport ai de unde sa ii aduci(aici nu e australia, unde in mod neironic 2/3 din copii fac un sport si sunt mai atrasi de unele in detrimentul altora) Pe langa asta mai e selectia clasica, adica felul in care a fost si Ghita Muresan si anume copii cu potential fizic sa ii ai la baschet. Anul asta un nigerian si un congolez. Amandoi au ajuns la 14-15 ani in America. In Africa inca se aduc copii la baschet dupa metoda asta veche Dar functioneaza. Nigerianul draftat a fost gasit de un antrenor random pe strada la 12 ani(cand avea deja 185 ) iar doi ani mai tarziu a mers la liceu in America. Siakam si Embiid la 15 ani au inceput si dupa la putin timp au ajuns in State la liceu, dupa Facultate si in final Draft. Trebuie adusi cat mai multi copii si un pic intuit la cei care pot creste sa ajunga la peste 2 metri. Siakam si Embiid nu sunt singurii camerunezi ajunsi in America, fratii lui Siakam au urmat acelasi proces ca si Pascal, daca ai multi care sa urmeze un proces de acest tip vor aparea si jucatorii romani in NBA. Daca astepti sa iti cada din cer nu se va intampla nimic

      cu 2 ani în urmă (31.07.2021)
    • Gabbone_NYC:

      antrenori slabi
      e f corect ce spui tu Alex insa nu poti compara potentialul Africii cu Romania la baschet. Ochi vor fi tot timpul pe Africa datorita imensului potential atletic ce poate veni de acolo. Romania, desi la o aruncatura de bat de Serbia/Croatia/Baltice, din pacate NU EXISTA pt scouteri. Problema principala aici este lipsa majora de ANTRENORI adaptati la epoca curenta. Importam sarbi si alti balcani de mana a 3-a pt ca noi pur si simplu nu avem scoli de invatat baschet (nici pt jucatori nici pt antrenori) Asadar momentan solutia este ce fac baietii astia tineri de acum ( Lungu, Somacescu, etc) sa plece ei cam pe pielea lor cred ( nu scouted/recrutati neaparat) si sa depuna o munca titanica pentru a ajunge la un nivel vizibil. Poate doar atunci se creaza putina emulatie si se investeste si in scoli de baschet

      cu 2 ani în urmă (06.08.2021)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!