Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Duel roș-albastru la București

Radu Bărăian

Radu Bărăian
06.02.2015

LNBM

Etapa 18

Sâmbătă, 7 februarie - Ora 18:30

DigiSport 2

Sala „Mihai Viteazul” București

13-2 Fișa meciului 10-6

Liderul la zi din Liga Națională de Baschet Masculin, Steaua CSM EximBank, primește vizita vicecampionilor de la CSM-U Oradea, într-un meci din cadrul etapei cu numărul 18. Confruntarea va putea fi urmărită pe DigiSport 2, sâmbătă, ora 18:30. 

Alături de derby-ul Ardealului dintre Sibiu și Cluj, acest meci de la București ține capul de afiș al rundei din LNBM. În arena bucureșteană se vor întâlni locurile 1 și 3, echipe care au oferit un adevărat regal baschetbalistic în partida tur. Atunci, echipa pregătită de Niksa Bavcevic s-a impus greu cu 94-93, însă asta după overtime, scorul la finalul timpului regulamentar fiind 79-79. 

În prezent, după cum spunea, Steaua și Oradea, ocupă pozițiile 1, respectiv 3. Roș-albaștri din București au 28 de puncte acumulate cu un bilanț de 13 victorii și 2 înfrângeri, respectiv un coșaveraj de 1.303 puncte marcate și 1.181 primite. De cealaltă parte, roș-albaștri bihoreni au acumulat până la ora actuală 26 de puncte, având 10 meciuri câștigate, 6 pierdute și coșaveraj de 1367 / 1322, însă un meci mai mult disputat decât echipa din Capitală. În runda precedentă, Steaua a cedat în fieful campioanei, 80-85, urmând ca marți să câștige un meci restant cu BC Timișoara, 81-68. În tot acest timp, gruparea pregătită de Cristian Achim a trecut cu greu de CSU Sibiu, scor 84-83, după ce în urmă cu două runde au fost răpuși tot pe teren propriu de U-BT Cluj, 68-80. Așadar, această deplasare pe terenul Stelei este prima pentru orădeni de la victoria obținută la Ploiești pe final de meci, scor 101-100. 

Steaua CSM EximBank și CSM-U Oradea nu au o istorie bogată din punct de vedere al întâlnirilor directe. Înaintea confruntării de sâmbătă seara, cele două echipe roș-albastre s-au duelat de 7 ori, timp în care formația bihoreană și-a adjudecat 4 dintre meciuri, iar 3 le-au revenit „militarilor”. În ediția precedentă de campionat, ambele dueluri au fost câștigate de CSM-U, 83-62 la Oradea, respectiv 97-83 la București. 

Strict referitor la duelul din arena „Mihai Viteazul”, Steaua pornește cu prima șansă prin prisma faptului că joacă în fața propriilor suporteri. Chiar dacă încă se confruntă cu probleme medicale, Oradea a arătat destul de bine în ultimele meciuri și cu siguranță va da totul pentru o victorie la București. Pe de altă parte, elevii lui Niksa Bavcevic vor încerca ca până la finalul sezonului regulat să nu mai bifeze nicio înfrângere pentru a-și menține primul loc în privința play-off-ului. Prin urmare, lupta dintre Steaua și Oradea este pusă sub semnul întrebării din punct de vedere al dezmodămândului, iar șansele ca formația învingătoare să fie desemnată abia spre final sunt mari. 

Steaua nu se va putea baza în continuare pe Travis Watson, accidentat, în timp ce Oradea se confruntă cu vechile probleme medicale, avându-i în prim-plan pe Adrian Guțoaia, Bogdan Țibârnă și Dani Popescu. De asemenea, antrenorul Oradiei, Cristian Achim, va fi nevoit să aleagă care dintre jucătorii străini va fi lăsat în afara lotului pentru această partidă. 

Trio-ul format din Ciprian Stoica, Fabiana Martinescu și Ciprian Ciocan vor arbitra întâlnirea de sâmbătă seară, timp în care comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Romi Stănciulescu. 

*Foto: Roby Boros (Facebook CSM-U Oradea)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!